szerző:
hvg.hu

Zimbabwei parasztok mentettek ki egy embert a krokodil álkapcsából, azután, hogy a szerencsétlent a karjánál fogva a víz alá rántotta a hatalmas hüllő egy folyami gázlónál.

Jól megtermett krokodil Dél-Afrikában. Nem
vetik meg az emberhúst
© game-reserve.com
A BBC beszálmolt róla, hogy egy Letikuku Sidumbu névre hallgató 32 éves férfi nagybátyjával vadászkörútra indulva át akart kelni a Mubvinzi folyón, amikor a víz alatt lesben álló hüllő megragadta a karját, s magával rántotta.

A vízben vergődő férfi azt kiabálta a bácsikájának, hogy a fejszével csapja agyon a ragadozót, de ez alighanem kevés lett volna, ha a vadászkutyák nem vetik rá magukat a krokodilra. A zajra felfigyeltek a közelben tartózkodó falusiak, akik gondolkodás nélkül a segítségére siettek, s megpróbálták kihúzni a fenevad szájából. Az áldozat a helyi újságnak elmondta, hogy egyáltalán nem remélték, hogy élve sikerül visszaszerezniük, s először csak annyi volt a céljuk, hogy a testéből egy darabot megőrizzenek a temetéshez.

Végül a több felől támadott – s a kutyák által is vadul zaklatott – krokodil mégiscsak engedett, s a férfi – ugyan súlyos sérülésekkel a karján, a mellén, a hasán – kiszabadult a biztos halált ígérő álkapocsból.

Sidumbunak hallatlan szerencséje volt, mert a krokodiltámadások általában halállal végződnek. Zimbabwében minden évben többtucat halálos áldozata van a vadállatok támadásának, s igen gyakran krokodil a tettes, de sok az elefántokkal, vízilovakkal és bivalyokkal való halálos összeütközés is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Panoráma Tech

A krokodilvér megöli a HIV-vírust

A krokodilvér megöli a HIV vírust – erre az eredményre jutottak Ausztrália északi, tropikus részén a Darwin Krokodil Park kutatói a hüllő vérét vizsgálva. A felfedezéssel lehetővé válhat új antibiotikum kifejlesztése.

Panoráma Tech

Cápabőrt utánzó felület a hajók védelmére

A cápák bőrét tanulmányozva kísérleteztek ki német és amerikai kutatók olyan burkolatokat, amelyek csaknem lehetetlenné teszik, hogy algák és különféle puhatestűek a hajók külsejére telepedjenek.

MTI Világ

Újabb cápatámadás volt Floridában

Három napon belül másodszor támadt cápa emberre hétfőn a Mexikói-öbölben, Florida állam északnyugati partja mentén; az áldozatot, egy 16 éves fiút kórházba szállították, és egyik lábát amputálták.

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa