szerző:
MTI

Sikkasztással vádolják a bolgár labdarúgó-válogatott volt sztárját, Jordan Lecskovot, aki a vád szerint Szliven város polgármestereként követett el visszaélést.

Jordan Lecskov. Fejjátékos
© bulgarian-football.com
Az ügyészség azt állítja, hogy az egykori futballista 245 ezer eurónak megfelelő levát tett zsebre jogtalanul az önkormányzat ingatlan-eladási üzleteinek hasznából. „Nyugodt vagyok, nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekedetet" – jelentette ki a vádlott, aki a Bolgár Labdarúgó Szövetség alelnöke is.

A 39 éves Lecskov az 1994-es világbajnokságon negyedik lett a válogatottal, s a kiváló helyezés elérésében elévülhetetlen érdemeket szerzett, hiszen a bolgárok a negyeddöntőben az ő csukafejesével búcsúztatták az akkor címvédő németeket. A jellegzetes fizimiskájáról is ismert játékos 1998-ban fejezte be pályafutását a török Besiktasban. Előtte megfordult a Hamburger SV és az Olympique Marseille együttesében is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Karrier

Prága lezárhatja munkaerőpiacát a románok és a bolgárok előtt

Ha az Európai Unió régi tagállamai nem nyitják meg munkaerőpiacaikat a csehek előtt, Prága fontolóra veszi hasonló átmeneti korlátozó intézkedések bevezetését a román és a bolgár állampolgárok számára - jelentette be Zdenek Skromach népjóléti és munkaügyi miniszter.

MTI Világ

Nem döntöttek a román és a bolgár EU-csatlakozás halasztásáról

Az Európai Bizottság kedden nyilvánosságra hozza a Romániáról és Bulgáriáról szóló éves országjelentéseit, de ezekben - a korábbi várakozásokkal ellentétben - egyelőre nem tesz javaslatot arra, hogy egy évvel el kell-e halasztani a két ország EU-belépését.

eurohirek.hu Világ

„Isten hozott, román és bolgár kollégáink!”

Sok fejtörést okoz az EU vezetésének Románia és Bulgária közelgő EU-csatlakozása. Új iskolákat és óvodákat kell létesíteni például a két országból érkező tisztviselők gyermekei számára.

MTI Gazdaság

A Magyar Telekom megvette a bolgár Orbitelt

A Magyar Telekom (MT) a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió országaiban - mondta Straub Elek, a társaság elnök-vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

A bolgár tengerparti repterek ausztrál kézbe kerülnek

A Macquarie ausztrál pénzügyi-üzleti csoporthoz tartozó repülőterek üzemeltetésére létrehozott vállalkozás megszerezte 805 millió euróért a Copenhagen Airports, azaz a koppenhágai repülőtér üzemeltető vállalkozásának további 37,7 százalékát és ezzel 52,4 százalékos többségi részesedésre tett szert.

Nyomtatni fogják a svájci gárdisták sisakját

Nyomtatni fogják a svájci gárdisták sisakját

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Egy amerikai katolikus egyetem letakarja a Kolumbuszt ábrázoló falfestményeket

Egy amerikai katolikus egyetem letakarja a Kolumbuszt ábrázoló falfestményeket

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

„Arab proli vagyok, akit a francia elit bűnbaknak használt”

„Arab proli vagyok, akit a francia elit bűnbaknak használt”