szerző:
hvg.hu

Románia egyik legsikeresebb paparazzója lehet Traian Basescu államfő kisebbik lányának a férje.

Radu Prunaru, a Ciao nevű botránylap vezető szerkesztője udvarol ugyanis Elena Basescunak, s a családból kiszivárogtatott információk szerint nyárra tervezik az esküvőt. Az egyébként jómódú családból származó, felsőfokú újságírói tanulmányait félbehagyó Prunaru elsősorban a neves romániai tévészemélyiségek ágyait vadászásával szerzett hírnevet a szakmában, és 2003 óta udvarol Elenának, aki akkor tért vissza amerikai tanulmányairól.

Basescu egyébként kínkeservesen nyelte le, hogy nagyobbik lányát, Ioanát egy jómenő román popegyüttesnek, a Proconsulnak énekese vette feleségül, de állítólag a papa azóta megpuhult, és a paparazzo-galuskát most könnyebben megemészti. A puhítás a jövendőbeli anyós szívén át vezetett, mivel a család nőtagjai imádják a lovaglást, és Prunaru egy lovaglós fotósorozatot készített jövendőbelijéről, amitől aztán Basescuné ellágyult.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Román-magyar szóváltás az EP-ben egy csángó film miatt

Jelentős érdeklődés mellett vetítették le kedd este az Európai Parlamentben a Made in Romania, A csángó diaszpóra gyermekei Romániában című filmet. A bemutató után rendezett vitában román EP-megfigyelők a kérdés politizálása miatt bírálatokat intéztek a szervezőkhöz.

MTI Világ

Basescu lesz a román elnök

Traian Basescu bukaresti polgármester, az ellenzéki liberális-demokrata szövetség (D.A.) jelöltje nyerte a romániai elnökválasztásokat.

hvg.hu Világ

Basescu szerint előrehozott választások kellenek

"Románia jövője szempontjából rendkívül nagy szükség van az előrehozott választásokra, de ezt a kérdést csak az európai uniós csatlakozási szerződés áprilisi aláírása után kell majd újratárgyalni" - mondta a román államfő a Jurnalul National című napilapnak adott interjújában.

hvg.hu Világ

Basescu: kizárt a magyarok etnikai elvű autonómiája

Kizártnak tartja az etnikai elvű autonómiát Traian Basescu román kormányfő, aki egy tévéinterjúban reagált a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) újabb dokumentumára. Az SZNT a korábbiakhoz hasonlóan most is az őshonos székelység nevében kéri a Székelyföld autonóm közigazgatási régió létrehozását.

MTI Világ

Korrupcióval vádolják a román exkormányfőt

Vesztegetés miatt vád alá helyezték a román legfőbb ügyészség korrupcióellenes főosztályának (DNA) ügyészei Adrian Nastase volt román kormányfőt és a képviselőház jelenlegi elnökét egy gyanús bukaresti ingatlanügylet miatt.

Gazdaság

Basescu és a magyar cégek

A román–magyar kapcsolatok soha nem voltak még ilyen jók, s ezen nem változtat az elnök- és kormányváltás sem. Az uniós csatlakozás közeledtével egyre több tőkeerős versenytárs jelenik meg a román gazdasági porondon, de a magyar helyzeti előnyt egyelőre nem fenyegeti senki.

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Több városban is egészségtelen a levegő

Több városban is egészségtelen a levegő

L. Simon: Egyes színházak jobban, mások rosszabbul járnak majd a költségvetési támogatással

L. Simon: Egyes színházak jobban, mások rosszabbul járnak majd a költségvetési támogatással

Az 5 legnagyobb kihívás, amellyel egy magyarországi vállalkozásnak manapság szembesülnie kell

Az 5 legnagyobb kihívás, amellyel egy magyarországi vállalkozásnak manapság szembesülnie kell

"A gép, amin ülök, mindjárt szétesik" – ez lehetett az eltűnt Premier League-csatár utolsó üzenete

"A gép, amin ülök, mindjárt szétesik" – ez lehetett az eltűnt Premier League-csatár utolsó üzenete

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van