szerző:
MTI

Ezer gazdag amerikai tervezi, hogy hibernáltatja magát száz évre egy kád folyékony hidrogénben, hátha az orvostudomány akkor már olyan fejlett lesz, hogy feltámasztja őket.

A műveletet két intézmény végzi: a Michigan államban működő Crynocs és az arizonai Alecor-alapítvány, ahol már 142 "krionauta" várja az életre keltést. Érdekes, hogy sokan anyagi jólétükről is előrelátóan gondoskodnak. Végrendeletükben saját magukat jelölik meg örökösként. Egy Los Angeles-i tőzsdeügynök például 50 millió dollárt hagyott magára annak ellenére, hogy, mint elmondta, feltámadása és az örökséghez jutása annyira biztos csak, mint egy lottónyeremény.

Van némi alapja, hogy így gondolja, mert egy 2004-ben hibernált ember végrendeletét megtámadták az örökségből kizárt gyermekei. Az ügy még nem zárult le, de több mint 20 amerikai állam elismeri a végrendelkezőnek ezt a jogát és a kongresszushoz sok ügyvéd fordul azzal a kéréssel, hogy alkosson speciális törvényt a hibernálók esetére –írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az Amerikánál kevésbé optimista és kisebb üzleti érzékkel megáldott Európában ennek a divatnak nem jósolnak nagy jövőt, mégis az Alcor Lichtensteinben megpróbálkozik vele. Reklámjában azt hirdeti, hogy érdemes "önvégrendelkezni" is, mert ha valaki 25 ezer dollárról indul, száz év múlva 8,5 milliót zsebelhet be. A cég reméli, hogy még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a kecsegtető lehetőség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Társadalom

Élet a küszöb alatt

Választási egyeztetőfórumot hozott létre néhány radikális jobboldali csoport a múlt héten annak reményében, hogy 2006-ban közös zászló alatt bejuthatnak a parlamentbe. Az együttműködéstől vonakodó MIÉP nélkül ez azonban aligha sikerülhet.

Vélemény

Élet az eurón kívül

Közgazdaságilag nehéz indokokat találni az euróövezeti belépés késleltetésére. És nem lenne célravezető a belépéshez szükséges államháztartási feltételek pusztán formális teljesítése sem.

HVG Hetilap

Élet a használat után

Mennyire kell komolyan venni az orvosi eszközök csomagolásán lévő "egyszer használatos" feliratot? - feszegetik a takarékosságra kényszerülő kórházak. A fejlett ipari országok legtöbbjében - ha vitákkal kísérve is - mára önálló iparággá vált ezen eszközök újrafelhasználhatóvá tétele.

Vélemények

Élet a bombák után

Hatalmas megrázkódtatás érte a brit nemzetet. Országunkat is elérte az öngyilkos terrorizmus. Szinte elviselhetetlen külön fájdalom, hogy a terroristák itt nőttek fel közöttünk. Fiatal brit férfiak, feltehetően pakisztáni származású bevándorlók harmadik generációs gyermekei. Közöttünk jártak iskolába, aki ismerte őket, semmi jelét nem látta, hogy radikális szélsőségesek lennének.

Szűcs Gergely Gazdaság

Élet a bankhitelen túl

Nem kis részben az állami szerepvállalásnak és a hazai befektetők megjelenésének köszönhetően egyre több kockázati tőkéhez juthatnak a magyar kis- és középvállalatok (kkv). A finanszírozás e formája azonban számos akadályba ütközhet, és kérdés, a cégek mennyire tudják kihasználni a nagyobb választékot.

Tovább nőtt a mexikói vezetékrobbanás halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a mexikói vezetékrobbanás halálos áldozatainak száma

A tévémaci kiszabadítását követelték a Momentum-közeli müncheni tüntetésen

A tévémaci kiszabadítását követelték a Momentum-közeli müncheni tüntetésen

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben