szerző:
MTI

Helyi lapértesülés szerint nyolc olasz sztársportoló, köztük a sílegenda Alberto Tomba gyújtja meg a torinói téli olimpia lángját a pénteki nyitóünnepségen.

A La Repubblica című napilap úgy tudja, hogy Tomba mellett az olimpiai bajnok síző Deborah Compagnoni, Stefania Belmondo és Manuela Di Centa, továbbá az 1994-es lillehammeri játékokon aranyérmes sífutóváltó négy tagja – Marco Albarello, Maurilio De Zolt, Silvio Fauner és Giorgio Vanzetta – lesz jelen a Stadio Comunaléban.

A nyolc kiválóság egy-egy fáklyával körbeállja majd az 57 méteres magasságban lévő kelyhet, és közösen lobbantja fel a 4 méteres lángot, amely a város minden pontjáról látható lesz. Evelina Christillin, a szervezőbizottság alelnöke nem kívánta kommentálni a kiszivárgott információkat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

A téli olimpia 1,3 milliárdba kerül majd

Elfogadták a február 10. és 26. között sorra kerülő torinói téli olimpia költségvetését: a téli olimpia 1,3 milliárd euróba kerül s a jegyek kétharmada kel el eddig.

MTI Világ

Merényleteket terveztek a téli olimpiára?

Robbantásos merényletek elkövetésére készültek a La Repubblica olasz lap értesülései szerint közel-keleti terroristák Milánóban és egy másik észak-olasz városban, az idei téli olimpiának otthont adó Torinóban.

MTI Itthon

Több mint 100 órát közvetít a köztévé a téli olimpiáról

A 2008-as pekingi ötkarikás játékokig szóló megállapodást kötött pénteken a Magyar Televízió Rt. és a Magyar Olimpiai Bizottság. Ennek értelmében az MTV a Magyar olimpiai csapat hivatalos televíziós társasága, illetve arany fokozatú támogatója lett.

MTI Világ

Világméretű doppingellenőrzést ígérnek a téli olimpiára

A csalókat leleplező informátorokat is felhasznál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) annak érdekében, hogy minél eredményesebbé tegye doppingellenes harcát, amelyet - különös tekintettel a közelgő, február 10. és 26. közötti téli olimpiára - a korábbinál is erőteljesebben folytat.

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

Élőszereplős mozi készül a Monopoly társasjátékból

Élőszereplős mozi készül a Monopoly társasjátékból

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre