szerző:
MTI

Olasz újságírók demonstrációja, közlekedési dugó és verőfényes napsütés köszöntötte az esti megnyitóval induló torinói téli olimpiát.

A helybéli csaknem száz újságíró az ötkarikás központnál, az MMC-nél tiltakoztak az újságkiadók politikája ellen. Szerintük semmibe veszik jogaikat, és ha valaki felemeli a szavát az újságírók autonómiája mellett, az könnyen állás nélkül maradhat. A demonstráció teljesen békésen zajlott, nem okozott fennakadást, és tulajdonképpen kimerült a szórólapok osztogatásában.

A közlekedés viszont nem bizonyult zökkenőmentesnek. Az olimpiai központhoz vezető, elvileg csakis az ötkarikás járművek számára fenntartott sávban többen parkoltak, így nagyon nehezen lehetett előre jutni. A rendőrök nem igazán álltak feladatuk magaslatán, jókedvük viszont töretlen maradt, csak mosolyogtak, ha valaki éppen fél percen át nyomta a dudát.

Az a buszjárat, amely az MMC-hez tartott, a központi pályaudvarnál nem ott állt meg, ahova kitették a megálló tábláját, így sok tudósító jó negyedórán át kereste, merre kell menni, a megkérdezett rendőrök, csendőrök pedig csak olaszul beszéltek.

Az időjárásra azonban szurkolói szempontból Torinóban nem lehet panasz, sokkal inkább "tavaszi" olimpiának lehetne nevezni a mostanit. A hőmérséklet 8-12 Celsius-fok között van, havat nyomokban sem találni, a napszemüveg az egyik legfontosabb kellék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trend

A magyar csapat felkészülése Torinóra

Szerény létszámú csapattal, költségvetésből és esélyekkel utazik a magyar küldöttség Torinóba. A kompromittáló athéni doppingesetek után az eredményességi elvárásoknál erőteljesebben sulykolja a sportvezetés, hogy a versenyzők óvakodjanak a tiltott szerektől.

Trend

Torino a rajt előtt

A főként autóiparáról és kulináris élvezeteiről ismert Torino régi ragyogását reméli visszaszerezni a XX. téli olimpia megrendezésével. A kulturális és építészeti kincsekben is gazdag északolasz várost teljesen újjávarázsolták.

Trend

Hó volt, hó nem volt

Havas-jeges országok házibajnokságából igazi világeseménnyé nőtte ki magát több mint nyolc évtizedes története során a téli olimpia. A nyárival azonban legfeljebb a botrányok számát tekintve veheti föl a versenyt.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Világ

Fehér olimpia – üzlet a játékok mögött

Az olimpiai játékokból (nyáron és télen egyaránt) hatalmas üzlet lett. És ez Torinóban is éppen így lesz – azzal a kiegészítéssel, hogy a téli sportok legnagyobb seregszemléje – egyes vélemények szerint – egyenesen a gazdag országok elitista felvonulása.

MTI Világ

Nyolc északi síző doppinggyanúba keveredett

Még fel sem lobbant a láng Torinóban, a XX. téli olimpia helyszínén, és máris nyolc északi sízőt öt napra felfüggesztettek, mivel vérükben túl magas volt a vörösvértestek aránya.

Trend

Magyarok a téli olimpiákon

Kevés babér termett a téli olimpiákon a nyári játékokon gyakran kiemelkedően teljesítő magyar sportolóknak. Az eddigi hat érem mindegyike a jégen született, jórészt a legendás tehetségfelfedező Dillinger Rezsőnek köszönhetően.

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet