szerző:
MTI

Georg Hackl, a németek háromszoros olimpiai bajnok szánkósa a torinói téli játékok után végleg befejezi pályafutását.

"Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy tovább versenyezzek" – kommentálta röviden döntését a 39 éves Hackl, aki hatodik olimpiájára készül. A sportág egyik legnagyobb alakjának számító versenyző a Salt Lake Cityben rendezett játékokon szerzett ezüstérme után foglalkozott először komolyan a visszavonulás gondolatával, ám nem sokkal később – negyedik aranyérme megszerzésének reményében – a folytatás mellett döntött.

Tavaly ugyanakkor mégis úgy tűnt, szertefoszlanak álmai, miután sérülések sorozata nehezítette felkészülését. A mostani Világkupa-sorozatban is csak elvétve tudott rajthoz állni, ám ennek ellenére a csapatvezetők bizalmat szavaztak neki.

A férfi szánkósok egyéni versenyének első két futamára szombaton kerül sor, a harmadik és negyedik csúszást vasárnap rendezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trend

Hó volt, hó nem volt

Havas-jeges országok házibajnokságából igazi világeseménnyé nőtte ki magát több mint nyolc évtizedes története során a téli olimpia. A nyárival azonban legfeljebb a botrányok számát tekintve veheti föl a versenyt.

Trend

A magyar csapat felkészülése Torinóra

Szerény létszámú csapattal, költségvetésből és esélyekkel utazik a magyar küldöttség Torinóba. A kompromittáló athéni doppingesetek után az eredményességi elvárásoknál erőteljesebben sulykolja a sportvezetés, hogy a versenyzők óvakodjanak a tiltott szerektől.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Világ

Fehér olimpia – üzlet a játékok mögött

Az olimpiai játékokból (nyáron és télen egyaránt) hatalmas üzlet lett. És ez Torinóban is éppen így lesz – azzal a kiegészítéssel, hogy a téli sportok legnagyobb seregszemléje – egyes vélemények szerint – egyenesen a gazdag országok elitista felvonulása.

Trend

Torino a rajt előtt

A főként autóiparáról és kulináris élvezeteiről ismert Torino régi ragyogását reméli visszaszerezni a XX. téli olimpia megrendezésével. A kulturális és építészeti kincsekben is gazdag északolasz várost teljesen újjávarázsolták.

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

Világító reklámokat lőne az űrbe egy orosz cég

Világító reklámokat lőne az űrbe egy orosz cég

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!