szerző:
MTI

A VfB Stuttgart labdarúgó együttese megvált olasz sztáredzőjétől, Giovanni Trapattonitól. A német klub csütörtökön késő este jelentette be a döntést.

Németországban meglepetésként tálalták az elhatározást, bár sejteni lehetett, hogy a nagyra törő, de Trapattoni edzősködése idején csak bukdácsoló stuttgarti csapatnak előbb-utóbb valamit lépnie kell.

A Bundesliga tavaszi három fordulójában az együttes még nem rúgott gólt, legutóbb hazai pályán ért el szerény 0:0-ás döntetlent a Werder Bremen csapatával szemben. A VfB Stuttgart csak a táblázat hetedik helyén áll, s félő, hogy elér-e nemzetközi szereplésre jogosító helyezést. Február 16-án és 23-án az FC Middlesborough-val szemben kellene kivívnia a továbbjutást az UEFA Kupa küzdelmeinek újabb fordulójába.

Trapattoni 2005 nyarán Matthias Sammert váltotta fel az edzői poszton, s a klub vezetői, valamint a szurkolók meglepetéssel vegyes csalódottsággal voltak kénytelenek tudomásul venni, hogy a csapat csak vergődik a Maestro irányítása alatt. A klub vezetői valószínűleg Trapattoni hírneve miatt nem szánták el magukat hamarabb a döntésre, bár a Bundesligában nem "szívbajosak", amikor egy edző menesztéséről van szó.

A klub csütörtökön este azt közölte, hogy személyes beszélgetésen tárták fel a 66 éves edző előtt a lépés okait. Erwin Staudt klubelnök azt mondta, hogy Trapattoni "abszolút úriember" és "a világ legsikeresebb edzője" ugyan, de "munkája a csapattal nem alakult olyan hatékonyan és sikeresen", mint remélték. Trapattonit és munkatársait azonnali hatállyal szabadságolták, bár az olasz edző szerződése csak 2007. június 30-án járt volna le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon

A Stuttgart kiütötte az Újpestet

Az Újpest a budapesti 3-1-es vereséget követően idegenben 4-0-ra kikapott a német VfB Stuttgartól, ezzel búcsúzott a labdarúgó UEFA Kupa további küzdelmeitől.

MTI Világ

Szabics után Kuranyi is otthagyja a Stuttgartot

Vasárnap vált hivatalossá mindaz, amiről a német sajtó már egy hete hírt adott: nevezetesen, hogy Kevin Kuranyi német válogatott labdarúgó a VfB Stuttgarttól a Schalke 04-hez szerződik.

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Sokba kerülhet az országnak Macron engedékenysége a túlóraszabályok ügyében

Sokba kerülhet az országnak Macron engedékenysége a túlóraszabályok ügyében

100 ezer forintra büntette a rendőrség a Momentum szombathelyi elnökét

100 ezer forintra büntette a rendőrség a Momentum szombathelyi elnökét

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Még előrébb jutottak Szalayék a Dakaron

Még előrébb jutottak Szalayék a Dakaron