szerző:
MTI

Oroszország továbbra is kész fogadni csütörtökön egy olyan iráni küldöttséget, amellyel az iráni uránt dúsító közös vállalat létrehozásáról tárgyalnának - közölte Szergej Kiszljak külügyminiszter-helyettes hétfőn Moszkvában, a találkozó elhalasztásáról szóló teheráni bejelentésre reagálva.

Ajánlatunk csütörtökre érvényben marad - mondta Kiszljak az Interfaxnak, miután Golám-Hoszein Elham iráni elnöki szóvivő bejelentette, hogy elhalasztják az iráni urán oroszországi dúsítására irányuló orosz javaslattal kapcsolatos moszkvai tárgyalást. (Az orosz fél olyan fokig dúsítaná az uránt, hogy az alkalmas lenne atomerőművi felhasználásra, de alkalmatlan atomfegyverbe.)

Elham az iráni álláspont új elemeire hivatkozott, beleértve a teheráni kormány ragaszkodását ahhoz, hogy saját területén dúsíthasson uránt békés célokra. A teheráni orosz nagykövetségen közölték, hogy még nem kaptak semmilyen értesítést iráni részről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Kofi Annan asztalhoz ültetné Iránt

Az urándúsítással kapcsolatos tevékenységének befagyasztására szólította fel Kofi Annan ENSZ-főtitkár csütörtökön Iránt annak érdekében, hogy folytatódhassanak Teherán tárgyalásai az Európai Unióval (EU) és Oroszországgal a vitatott iráni atomprogramról.

MTI Világ

Az iráni zsidók kezdik kényelmetlenül érezni magukat

Arról nincs szó, hogy az iráni zsidók "becsomagolt bőröndökön" ülnének lakásaikban, ám Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök Izrael-ellenes nyilatkozatainak hatására lassanként feszengés lesz rajtuk úrrá. Ezt tovább fokozta, hogy a legnagyobb példányszámú iráni újság, a Hamsahri karikatúra-pályázatot hirdetett a holokauszt témájáról - reagálásként az európai lapokban Mohamed prófétáról közölt, vitatott rajzokra.

MTI Világ

Irán felújítja az ipari mértékű urándúsítást

Irán még a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) március 6-i ülése előtt felújítja ipari mértékű urándúsító tevékenységét, az üggyel kapcsolatos orosz javaslatról tartandó tárgyalásokat pedig meghatározatlan időre elhalasztja - jelentette be hétfőn az iráni kormány.

MTI Világ

Irán visszautasítja az uszítás vádját

Iszfandiar Rahim Masai iráni alelnök visszautasította azt az amerikai vádat, hogy Teherán szándékosan szítja a tüntetők dühét az európai lapokban közölt Mohamed-karikatúrák kapcsán.

Andy Vajnához hasonló betonfala sose lesz többet a magyar filmnek

Andy Vajnához hasonló betonfala sose lesz többet a magyar filmnek

Hatvan nappal meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

Hatvan nappal meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Így születnek kisbabaként az érzelmeink

Így születnek kisbabaként az érzelmeink

Náci karlendítésre emlékeztető mozdulatokat tett esküvőjén a Jobbik elnökének felesége

Náci karlendítésre emlékeztető mozdulatokat tett esküvőjén a Jobbik elnökének felesége