szerző:
MTI

Katasztrófafilmekben látott jelenetek játszódtak le az egyik belga légitársaság, a Virgin Express Brüsszel-Barcelona közötti járatán: a gép hirtelen zuhanni kezdett, majd élesen bedőlve megfordult, s az utasok feletti tartókból kizuhantak az oxigénmaszkok is.

Az esetről a La Derniere Heure című brüsszeli lap számolt be keddi számában, gépen ott utazott a lap újságírója is, egy barcelonai kongresszusra tartva. A tudósítás szerint mindez hétfőn, egy órával a felszállás után történt, és sok pánikba esett embernél az utaskísérőknek kellett közbeavatkozniuk, segíteni felerősíteni az oxigénmaszkokat.

A kritikus időszak 10-15 percen át tartott, s utána kiderült, hogy mi okozta a váratlan esetet. A gép műszerei azt mutatták, hogy a Boeing 737-es elülső ajtajánál szivárgás támadt, azaz csökkent a kabinnyomás. Ez 10 ezer méter magasban végzetes lehet, ezért a pilóta az azonnali ereszkedés és a visszafordulás mellett döntött. A repülőgép szerencsésen leszállt Brüsszel repülőterén, senkinek sem esett baja.

Az utasok - akik saját bevallásuk szerint életük legnagyobb félelmét élték át - kárpótlásul mindössze 3 eurós kávéutalványt kaptak, amit a repülőtéren lehetett beváltani. S két órával később azok, akiknek nem ment el a kedve a repüléstől (többen ugyanis inkább lemondták az utat) a Virgin Express tartalékgépén újra elindulhattak Barcelonába - ahova azután szerencsésen meg is érkeztek.

Az ajtó egyébként három hónappal ezelőtt is kulcsszerepet játszott, igaz, akkor a másik belga légitársaság, az SN Brussels Airlines járatán. Egy férfi ugyanis tavaly novemberben majdnem tömegszerencsétlenséget okozott, amikor menet közben megpróbálta kinyitni az Isztambulból Brüsszelbe tartó repülőgép ajtaját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek