szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sárlavina betemetett két falut pénteken a Fülöp-szigetek középső részén, Leyte szigetén; akár több ezer áldozata is lehet az elemi csapásnak.

Eddig négy holttestet találtak a természeti katasztrófa után, de a Fülöp-szigeteki kongresszus egy képviselője, Roger Mercado azt mondta nyugati tudósítóknak, hogy helyi tisztségviselők becslése szerint a 200-at is elérheti a halottak száma, hiszen rengetegen kerültek a huzamos ideje szakadó eső nyomán felázott hegyoldalról lezúduló sártömeg alá.

Legalább ötszáz lakóházat és egy iskolát temetett be a sár. Az iskolában folyt a tanítás a szerencsétlenség bekövetkeztekor. Mindössze három ház maradt épen a két faluban.

"Olyan robajjal történt a sárlavina leomlása, hogy úgy tűnt, mintha felrobbant volna a hegy. Az egész környék beleremegett" - mondta egy túlélő a manilai rádiónak.

1991 novemberében 6000 ember vesztette életét Leyte szigetén egy hasonló sárlavinában; azt is egy trópusi vihar heves esőzései váltották ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Lavina sodort el három síelőt Ausztriában

Lavina áldozata lett három síelő szombaton az ausztriai Alpokban, Tirol és Vorarlberg tartományokban. A lavinaveszély az ötfokozatú skálán 2-es és 3-as közötti volt szombaton Nyugat-Ausztriában.

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon