szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyes források szerint háromezer ember tűnt el a Fülöp-szigetek középső részén, Leyte szigetén történt sárlavinában, amely egy egész falut temetett be.

A szerencsétlenül jár falu közelében fekvő város, Saint Bernard polgármestere, Maria Lim és Roger Mercado, a térség parlamenti képviselője háromezerre becsülte az eltűntek számát szombaton.

Raul Farnacio alezredes, a szerencsétlenség helyszínén a mentési munkákban részt vevő katonaság rangidős tisztje még 1800-ra becsülte a halálos áldozatok számát. Az alezredes szerint Guinsaugon falu 1857 lakója közül eddig 57 túlélőt és 19 holttestet találtak. A mentők szombaton folytatják a kutatást, de kevés a remény arra, hogy újabb túlélőket találjanak. 

A Vöröskereszt szerint kétszázan haltak meg és ezerötszázan tűntek el.
   
Legalább ötszáz lakóházat és egy iskolát temetett be a két hete szakadó eső nyomán felázott hegyoldalról lezúduló sár, amely helyenként tíz méter vastag rétegben gyűlt össze. 

1991 novemberében 6000 ember vesztette életét Leyte szigetén egy hasonló sárlavinában; azt is egy trópusi vihar heves esőzései váltották ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Műszaki hiba miatt elhalasztja a marsi drón reptetését a NASA

Műszaki hiba miatt elhalasztja a marsi drón reptetését a NASA

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az