szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vatikán nemzetközi szemináriumot kezdett hétfőn arról, hogyan tartóztathatná fel az azonos nemű párok partnerkapcsolatának egyre több országra kiterjedő törvényesítését.

Az ötnapos tanácskozás szervezője a Pápai Lateráni Egyetem II. János Pálról elnevezett intézete, amely a család intézményének védelmét tartja feladatának. Részt vesz mások között Tony Anatrella francia katolikus pap és pszichoanalitikus is, annak a múlt novemberi vatikáni rendelkezésnek a szerkesztője, amely tiltja a homoszexuális hajlamú személyek pappá szentelését a katolikus egyházban.

Az olaszországi homoszexuálisok legnagyobb szervezete, az Arcigay bírálta a rendezvényt. „A Vatikán a világ legnagyobb olyan szervezete, amely elutasítja a homoszexuális emberek jogegyenlőségét, és ismét ebben a szerepében lép fel” – olvasható a szeminárium kezdetéhez időzített nyilatkozatában.

Eddig öt ország – Belgium, Hollandia, Kanada, Nagy-Britannia és Spanyolország – engedélyezte a melegházasságokat. Más országokban, mint például Németországban és Franciaországban nem köthetnek ugyan házasságot az egynemű párok, de törvényesen bejegyeztethetik kapcsolatukat annak számos jogkövetkezményével, például azzal, hogy örökölhetnek egymástól.

XVI. Benedek pápa súlyos hibának nevezte és elítélte az egyneműek partnerkapcsolatának törvényi elismerését. Jelenleg dúl a vita Olaszországban a melegek partnerkapcsolatának törvényesítéséről. Romano Prodi, a balközép ellenzék vezetője kilátásba helyezte a jogainak törvényi elismerését abban az esetben, ha az ellenzéki házasságon kívüli kapcsolatban együtt élő párok, beleértve a homoszexuális párok koalíció győz az április 9-10-re kitűzött parlamenti választásokon. A befolyásos olasz katolikus egyház a Vatikán támogatásával harcba szállt a törvényesítés ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A pápa jóváhagyta, hogy homoszexuálisok nem lehetnek papok

XVI. Benedek pápa jóváhagyását adta arra az új vatikáni dokumentumra, amely kimondja, hogy homoszexuális hajlamú férfiak semmilyen körülmények között sem lehetnek papok - jelentette a kath-net katolikus internetes magazin egy amerikai hírügynökség értesülésre hivatkozva.

Világ

Vita a homoszexuálisok jogairól az ENSZ-ben

A homoszexuálisok emberi jogainak védelmét célzó brazil határozati javaslat elfogadására szólította fel az ENSZ Genfben ülésező Emberi Jogi Bizottságát a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet, az Európa Tanács.

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt