szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A mexikói kormány közel egymilliárd dollárért adja el részvényei 85 százalékát az ország vezető repülőtér üzemeltetőjének. Az ügylet a legnagyobb repülőtéri elsődleges részvénykibocsátás a frankfurti repülőtér 2001-es részleges privatizációja óta.

A Grupo Aeroportuario del Pacifico (GAP), amelyhez 12 mexikói repülőtér tartozik, ma kezdi papírjainak értékesítését a New York-i Értéktőzsdén. Az utóbbi tíz esztendő legnagyobb mexikói magánosítása révén a felajánlott részvények mintegy kétharmadát szánják amerikai befektetőknek, míg a fennmaradó csomag hazai befektetőkre vár. Egy, az üzlethez közel álló befektetési bankár szerint a kibocsátást segítette a repülőterek iránt az utóbbi hetekben megnövekedett globális érdeklődés.

Várhatóan hamarosan felvásárlási ajánlatot tesz a világ legnagyobb repülőtér üzemeltetője, a Ferihegy üzemeltetését is kezében tartó BAA megszerzésére a spanyol Ferrovial csoport, amely két hete jelezte, hogy készpénzes ajánlatot kíván tenni.

Elemzők szerint az ajánlat - az 5,25 milliárd fontos (9,1 milliárd dolláros) adósságokkal együtt - 14-15 milliárd fontra értékelheti a BAA-t. Sokak szerint ellenajánlatot tehet az Európában már kiterjedt repülőtér portfolióval rendelkező ausztrál Macquarie Bank is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Mexikó megelőzheti az USÁ-t a túlsúlyos emberek terén

Ahogy egyre jobban elterjed a gyorséttermi kultúra a közép-amerikai országban, a népesség is hízásnak indul. Felmérések szerint Mexikó hamarosan maga mögé utasítja az Egyesült Államokat az elhízottságot illetően.

MTI Világ

Hazatérhetnek a Mexikóban rekedt magyarok

Egyetlen magyarnak sem esett baja Mexikóban a Wilma hurrikán pusztításakor és megkezdődött hazautaztatásuk a mexikóvárosi magyar nagykövetség tudomása szerint.

MTI Világ

Katasztrófával fenyeget a Wilma Mexikóban

Ismét nőtt a Mexikó felé tartó Wilma hurrikán ereje, s szakértők azzal számolnak, hogy a forgószél katasztrofális pusztítást okozhat. A mexikói polgári védelem számítása szerint a hurrikán magja közép-európai idő szerint péntek délután éri el a szárazföldet Mexikó karib-tengeri partvidékénél.

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell

Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell

Automatikusan kiszűri majd az Instagram a sértő, zaklató üzeneteket, de egyelőre csak a celebeknél fog működni

Automatikusan kiszűri majd az Instagram a sértő, zaklató üzeneteket, de egyelőre csak a celebeknél fog működni