szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 57 halálos áldozata és 32 sebesültje volt a csütörtök reggeli moszkvai piacszerencsétlenségnek.

Mint a rendkívüli ügyek orosz minisztériumának szóvivője pénteken közölte, az áldozatok, akik a piaccsarnok hótól túlterhelt, leomlott födémszerkezete alatt lelték halálukat, feltehetően valamennyien a volt kaukázusi és közép-ázsiai szovjet köztársaságból származók voltak, akik munka reményében Moszkvába özönlöttek.

A hatóságok szerint még ennél is súlyosabb katasztrófa következhetett volna be, ha a födémszerkezet néhány órával később szakad le, mert a Honvédők Napja körüli háromnapos ünnep miatt a szokásosnál is több árus és nagyobb vásárlótömeg érkezett volna.

Anatolij Zujev moszkvai főügyész szerint a szerencsétlenség okát még nem tudták egyértelműen megállapítani. A hó mellett, a tervezési hibákat és a karbantartási hiányosságokat sem zárják ki. Az ügyészség mindazonáltal bűnvádi eljárást indított halált okozó hanyagság címén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Beomlott egy piaci csarnok Moszkvában

Legalább harmincan meghaltak és huszan sérültek meg kora reggel egy moszkvai piac tetejének összeomlásakor. A csarnok tetőzete valószínűleg a nagymennyiségű hó alatt szakadt be.

Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

PDSZ: Retorziókkal fenyegetik azokat a tanárokat, akik megtagadják a jelenléti oktatást

PDSZ: Retorziókkal fenyegetik azokat a tanárokat, akik megtagadják a jelenléti oktatást

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook