szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az úgynevezett török Riviéra egyik kedvelt üdülőhelye, Antalya körzetében történt vasárnapi robbanás halálos áldozatai közül az egyik magyar állampolgár, a 25 sebesült közül további négyen vagy öten szintén magyarok - erősítette meg Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek, az antalyai rendőrségtől kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A Manavgat vízesésnél, egy étteremben történt a robbanás. Három külföldi turista - köztük egy magyar - és egy helybeli lakos vesztette életét.
 
A hatóságok még nem tudják, hogy szándékos robbantásról vagy balesetről van-e szó - olvasható a hétfői külügyi szóvivői közleményben. Egyes sajtóorgánumok szerint nem zárható ki, hogy szándékos robbantás történt, s ott tartózkodó újságírók voltak a tervezett célpontjai - áll a külügyi tárca közleményében.
 
Magyarország ankarai nagykövetségének információi szerint van egy súlyos magyar sérült, egy 15 éves lány, akit a nyakán sebesített meg egy fém- vagy valamilyen más tárgy. Őt kórházban ápolják, meg fogják operálni, édesanyja mellette van.
 
Egy 15 éves magyar fiú is megsérült a robbanásban - közölte hétfőn reggel az MTI-vel a gyerek itthon tartózkodó édesanyja. A fiú hátába több szilánk fúródott, ezeket később egy kórházban eltávolították, a gyerek jól van - számolt be az édesanya, aki telefonon beszélt a fiával. A magyar fiú - édesapjával együtt - egy utazási iroda szervezésében nyaralt a török Riviérán. Az anya arról is beszámolt, hogy még két napig megfigyelés alatt tartják fiát a kórházban.
 
Mint Torma Tamás, Magyarország ankarai nagykövetségének konzulja tájékoztatott, a további feltehetőleg három magyar sérült sérülése nem súlyos.
 
Fikret Dayioglu helyi kormányzó bejelentette, hogy egy orosz és egy norvég állampolgár is halálos áldozatává vált a robbanásnak. Az étterem egyik pincére szintén életét vesztette.
 
A CNN Türk jelentése szerint tűzszerészek is érkeztek a helyszínre, hogy megvizsgálják, esetleg nem pokolgép robbant-e fel.
 
Kurd gerillák, akik 1984 óta fegyveres harcot folytatnak a törökországi kurd területek autonómiájáért, az utóbbi időben több merénylet elkövetőjeként jelentkeztek, és ismételten fogadkoztak, hogy támadásaik célpontjává teszik a török idegenforgalmi létesítményeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Egy magyar halott az antalyai robbanásban

Minden valószínűség szerint egy magyar halottja is lehet annak a több áldozatot és sebesültet követelt robbanásnak, amely vasárnap történt az Antalya üdülőhely közelében. Az étteremben bekövetkezett robbanás oka egyelőre ismeretlen. A magyar áldozatról hivatalos információ még nincs.

MTI Világ

Sebesült magyar kisfiú Törökországban

Egy 15 éves magyar fiú is megsérült a törökországi Anatalya közelében történt robbanásnál - közölte az a gyerek itthon tartózkodó édesanyja. A gyerek látta, amint a robbanás után egy magyar férfi összeesett, majd a fiú a többiekkel menekült a helyszínről.

MTI Világ

Van magyar áldozat a török robbanásban

Van magyar áldozata a törökországi Antalyától 100 kilométerre lévő Manavgat vízesésnél történt robbanásnak - erősítette meg a korábbi értesüléseket Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője.

Elbocsátja dolgozói közel 13 százalékát a Szent István Egyetem

Elbocsátja dolgozói közel 13 százalékát a Szent István Egyetem

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Federica Pellegrini vírustesztje negatív, talán indulhat is Budapesten

Federica Pellegrini vírustesztje negatív, talán indulhat is Budapesten