szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország arany- és devizatartaléka - amely a harmadik legnagyobb a világ Kína és Japán után - először csökkent tavaly augusztus óta a kőolaj és az arany árának a hanyatlása, valamint a dollár erősödése miatt.

A jegybank csütörtökön közölt adatai szerint január 12-én a tartalékszint 301,7 milliárd dollár volt, a január 5-iki 303,9 milliárd dollár után.

Tavaly az orosz arany- és devizatartalék 57 százalékkal nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Német katonai műholdat állítottak pályára Oroszországból

A SAR-Lupe nevet viselő felderítő műholdat a Koszmosz-3M hordozórakéta segítségével moszkvai idő szerint kedden délután 5 órakor lőtték fel az észak-oroszországi Pleszeck melletti bázisról - közölte Alekszej Kuznyecov, az orosz űrerők szóvivője.

MTI Világ

Ártott Oroszország tekintélyének az olajcsap elzárása

Az orosz gazdasági miniszter is elismerte, hogy hazája jóhírén csorbát ejtett a Fehéroroszországgal vívott olajkonfliktus, amely három napon át szüneteltette a Barátság vezetéken Európába irányuló szállításokat.

MTI Világ

"Nemzeti vodkaprojekt" indul Oroszországban

"Nemzeti vodkaprojekt" keretében fognak elérhető áron vodkát árusítani Oroszországban annak érdekében, hogy visszaszorítsák a hamisított, házilag előállított és évente több tízezer halálos áldozatot követelő kotyvalékok keresletét.

MTI Karrier

Kitiltják a külföldi árusokat az oroszországi piacokról

Oroszország megkezdte a bevándorlók kizárását a piaci árusításból, ami lelohasztotta a vásárterek életét. Idén csak hatmillió szovjet utódállambeli polgár kaphat munkavállalási engedélyt a 10-12 millió illegális bevándorló közül.