szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fidel Castro kubai vezető az életéért harcol - jelentette ki Hugo Chávez venezuelai elnök, aki bízik a kubai vezető felépülésében.

Castro betegen. Mindhalálig
Chávez a Rio de Janeiro brazil szövetségi állam parlamentjében tartott több mint kétórás beszédében, amelyben köszönetet mondott a neki átnyújtott egyik legnagyobb brazil kitüntetésért, úgy fogalmazott, hogy Fidel Castro "ismét a Sierra Maestrában van, és az életéért harcol". Ezzel azokra a csatákra utalt, amelyet az ötvenes évek közepén, a forradalom elindításakor vívott Castro és maroknyi harcostársa a Sierra Maestra hegységben.

A Castro nagy csodálójának és egyik legszorosabb szövetségesének tekintett venezuelai elnök elmondta, hogy a napokban telefonon fél órán át beszélt Fidellel. Castro azt mondta neki, hogy lassú a gyógyulása. "Bízunk abban, hogy Fidel teljesen felépül. Nem tudom, hogy mikor hal meg, de bárcsak élne még 80 vagy 100 évet" - jelentette ki Chávez, aki szerint Fidel Castro, csakúgy mint Che Guevara, azok közé az emberek közé tartozik, akik soha nem halnak meg.

A 80 éves Fidel Castro tavaly július vége óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Július 27-én sürgősséggel hajtottak rajta végre bélműtétet, és néhány nappal később ideiglenes jelleggel átadta a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak, ami olyan spekulációkat indított el, hogy annyira beteg, hogy talán soha nem tér vissza a hatalomba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Castro: szól a rádió

Szokásának megfelelően az újév, és idén a forradalom 48. évfordulója alkalmából, az állami rádión keresztül üdvözölte szombaton honfitársait Fidel Castro, a szigetország államfője.

Hét nap

Castro-üzenet

"Mindig is jeleztem, hogy hosszú folyamat lesz, és a csata távolról sincs elveszve" - utalt betegségére újévi...

MTI Világ

Castrónak másfél éve van hátra?

Amerikai kormányzati és katonai körök szerint romlik Fidel Castro kubai elnök állapota, és nem valószínű, hogy túléli a 2007-es évet.

MTI Világ

Castro felépülőben van, és várhatóan visszatér a hatalomba

Fidel Castro kubai elnök felépülőben van, és várhatóan visszatér a hatalomba, de elképzelhető, hogy nem tud részt venni december 2-án a 80. születésnapja alkalmából tartandó ünnepségeken – közölte pénteken Ricardo Alarcón, a nemzetgyűlés elnöke.

MTI Világ

Castro betegségéről tovább titkolóznak

A betegeskedő Fidel Castro távollétében, a kubai vezető egészségi állapotáról szóló üzenet nélkül ért véget a karibi szigetország parlamentjének ülésszaka.

MTI Világ

Egy spanyol lap szerint súlyos Castro állapota

Súlyos Fidel Castro kubai vezető állapota, miután komplikációk léptek fel nála a vastagbelén gyulladásos folyamatok miatt végrehajtott három sikertelen műtét után - írta az El País című spanyol napilap.

MI Világ

Raúl Castro tárgyalna az amerikaiakkal

Raúl Castro ideiglenes kubai államfő, aki beteg fivérét, Fidel Castrót helyettesíti, felajánlotta szombaton Washingtonnak, hogy a tárgyalóasztalnál oldják meg a két ország közötti történelmi vitát. Raúl Castro azon a katonai díszszemlén mondott beszédet, amelyet a fivére tiszteletére rendeztek, aki azonban nem jelent meg az ünnepségen.