szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Microsoft húsz napos haladékot kapott arra, hogy választ adjon az ellene indított trösztellenes eljárásban. Az unió azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy túl magas díjat szab meg konkurenseinek azokért a szoftvare-információkért, amelyek a Windows-alapú számítógépekre alkalmas programok írásához szükségesek.

A vádakra a Microsoftnak április 3-ig kellett volna választ adnia, de a cég hosszabbítást kért. Jonathan Todd szóvivő szerint a cég május végéig tartó hosszabbítást kért, de ezt az EU csak május 23-ig adta meg.

Az unió 497 millió eurós büntetést szabott ki 2004-ben a Microsoftra, mivel az megnehezítette konkurenseinek a szoftverek Windows-operációs rendszeren való alkalmazhatóságát. A múlt év júliusában újabb 280,5 millió eurós büntetést szabott ki, mivel nem tett eleget az uniós rendelkezésnek a Windows-zal kapcsolatos információk megosztásáról. A Microsoft mindkét büntetés ellen fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Másfélmilliárd dolláros megabírság a Microsoftnak

Egy amerikai szövetségi bíróság 1,5 milliárd dollár bírság megfizetésre ítélte a Microsoft óriáscéget az Alcatel–Lucent vállalat MP3-technológiát alkalmazó két távközlési berendezése szabadalmának megsértése címén.

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

Közveszélyes módon ijesztgette egy sofőr a többi autóst a Pesti úton - videó

Közveszélyes módon ijesztgette egy sofőr a többi autóst a Pesti úton - videó

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró