szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új francia bevándorlási törvényt előkészítő parlamenti bizottság heves vitát követően elfogadta a Franciaországba családegyesítési kérelemmel bevándorolni szándékozók DNS-vizsgálatának engedélyezését - adta hírül a France Info hírrádió.

A francia nemzetgyűlés jövő keddtől vitatja meg a Franciaországba letelepedési engedélyt kérők legfőbb indokának számító családegyesítés feltételeinek szigorításáról szóló törvényjavaslatot.
 
Az egyre gyakrabban előforduló hamisított külföldi anyakönyvek kiszűrésére  a kérelmező DNS-teszttel bizonyíthatja jóhiszeműségét, azaz a tényleges rokoni kapcsolatot egy francia állampolgárral. Ehhez az kell, hogy a képviselők megszavazzák Thierry Mariani, a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) képviselőjének javaslatát.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTA Világ

Megint a jobboldal nyert Franciaországban

Harminckilenc százalékos rekordméretű távolmaradás mellett a várakozásoknak megfelelően a jobboldal közel tíz százalékos előnnyel nyerte meg a francia nemzetgyűlési választások első fordulóját - ismertette az IPSOS/DELL közvélemény kutatóintézet becslésén alapuló exit poll eredményt vasárnap este a France 2 közszolgálati televízió.

MTI Itthon

Hazautazhat a Franciaországban hagyott magyar fiú

A lyoni magyar főkonzulátus és a francia hatóságok jóvoltából hamarosan hazautazhat az a 17 éves magyar fiatalember, aki pénz nélkül, egyedül tartózkodott Dél-Franciaországban és hétfőn a francia csendőrség oltalmába került - közölte szerdán Püspök László főkonzul.