szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Őrizetbe vett a nyitrai rendőrség a napokban egy 26 éves román állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis bankkártyákkal próbált kifosztani egy bankautomatát.

A szlovák rendőrség nyitrai kerületi szóvivőjének közlése szerint a férfi azért lett gyanús, mert feltűnően hosszú ideig tartózkodott a város egyik bankautomatája előtt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy negyven darab különféle külföldi bankártya és néhány ezer szlovák korona volt nála, ezért őrizetbe vették. A pénteki közlés szerint a rendőségi szakértők feltételezik, hogy bankkártyák hamisak. A bankkártyákat szakértői vizsgálatnak
vetik alá, de "a gyanúsított ellen addig is folytatódik a vizsgálat.

A nyomozótiszt a férfi ellen fizetőeszköz-hamisítás és annak jogtalan használata miatt tett vádindítványt, egyszersmind a tartós őrizetbevételét is indítványozta. Az illetőt öt év börtönbüntetés fenyegeti. Tekintettel a nyomozás körülményeire, egyelőre ennyi az összes hozzáférhető információ" - fogalmaz jelentésében a TASR
szlovák hírügynökség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!