szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezer eurót, útiköltséget, illetve házaikért kártérítést kellene fizetnie a román államnak a Magyarországra áttelepedni kívánó romániai magyaroknak, ha a parlament elfogadja Gheorghe Funar szenátor erről szóló törvénytervezetét.

A magyarellenes nézeteiről hírhedtté vált egykori kolozsvári polgármester, aki most a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) törvényhozója, pénteken jelentette be, hogy erről szóló törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben. Elmondta, a jogszabálytervezet minden olyan romániai magyarra vonatkozna, aki nem ismeri el Románia Erdéllyel való egyesülését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Kolozsvár: pánikhangulat a funarpártiak körében

Kolozsvár polgármesteri hivatalának elvesztése nagy vereség a Nagy-Románia Párt (PRM) számára. A párt szerint nagy hiba volt azzal elijeszteni a magyar szavazókat, hogy "Cluj-Napoca nem lesz soha Kolozsvár".

Világ

Kolozsvár: senki nem kér Funar támogatásából

A román Nemzeti Liberális Párt — Demokrata Párt választási szövetsége és ennek polgármesterjelöltje nem egyezkedik sem a Nagy-Románia Párttal, sem az RMDSZ-szel - jelentette ki Emil Boc, a szövetség polgármesterjelöltje.

Világ

Romániai választások: Funar elbukott

Tizenkét éves uralom után Gheorghe Funar, Kolozsvár polgármesetere elveszítette a vasárnapi helyhatósági választást. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelentős politikai eredményként értékelte, hogy a kincses város vezetése arra méltóbb ember kezébe kerül.