szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) nem támogatja Michel Platininek, az európai futballszervezet (UEFA) elnökének törekvését a Bajnokok Ligája átalakítására.

Theo Zwanziger, a DFB elsőszámú vezetője szerint hibás döntés lenne az országos kupasorozatok győzteseinek is helyet biztosítani a BL mezőnyében. „A hazai kupa egészen más, mint a bajnokság, nagyon gyakran nem a legjobb csapat nyeri, ez egyébként az egyik legnagyobb varázsa” – mondta Zwanziger. „A kupagyőztesek részvételével gyengülne a BL mezőnye, hiszen nagyon gyakran másodosztályú vagy az élvonalban a kiesés ellen küzdő csapat lesz kupagyőztes.”

 

Zwanziger hozzátette: ha az UEFA kongresszusán a tagországok elfogadják Platini javaslatát, akkor Németországban változtatnak a kupa közel fél évszázada változatlan lebonyolítási rendszerén annak érdekében, hogy minél kevesebb esélye maradjon egy kiscsapatnak a végső sikerre, ami azzal is járna, hogy a kisebb klubok számára érdektelenné válna a sorozat.

 

„Bízunk a küldöttek józanságában és abban, hogy belátják, a nemzeti kupaküzdelmek rangját nem a Bajnokok Ligája-részvétel felkínálásával kell emelni. Nálunk, vagy Spanyolországban, Angliában, Olaszországban komoly tekintélye van a kupának is, ami a szövetségek remek marketingmunkájának is köszönhető."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Blatter és Platini támogatja a magyar fociprogramokat

Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke messzemenő és sokrétű támogatásáról biztosította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valamennyi programját - tájékoztatott Kisteleki István, az MLSZ elnöke, miután hétfőn Svájcban tárgyalt a két sportdiplomatával.

MTI Világ

EB-2012: Platini szerint nincs vesztes

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke úgy véli: Lengyelország és Ukrajna győzelmével jó helyre került a 2012-es Európa-bajnokság.

MTI Világ

Eb-2012: Platini szerint politikai döntés született

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint politikai döntés született két hete, a 2012-es Eb házigazdájának cardiffi kijelölésekor, melynek során a magyar-horvát pályázat egyetlen szavazatot sem kapott.

MTI Itthon

Platini és Blatter Gyurcsányt éltették

Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elsőszámú vezetője levelet írt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, melyben elismerték a kormányfőnek a labdarúgás érdekében az utóbbi időben végzett tevékenységét - tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Itthon

Platini az UEFA új elnöke

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) düsseldorfi tisztújító kongresszusán Michel Platinit választotta meg elnöknek. Az 51 éves francia sportdiplomata 27 szavazatot kapott, míg a svéd Lennart Johansson 23-at. Két voks érvénytelen volt.

MTI Világ

Platini mégis az élbajnokságoknak kedvez?

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke három automatikus részvételi lehetőséget biztosítana a Bajnokok Ligájában a három legerősebb bajnokságnak a jelenlegi kettő plusz kettes rendszerhez képest.

MTI Világ

Platininak nem tetszik a kijevi stadion

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint jelenlegi állapotában alkalmatlan a 2012-es Európa-bajnokság döntőjére kijelölt kijevi Olimpiai Stadion az aranymeccs megrendezésére.

MTI Világ

Az olaszok Platini árulásáról siránkoznak

Az olaszok elsősorban Michel Platininak, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének a nyakába varrják azt, hogy szerdán alulmaradtak a lengyel-ukrán pályázattal szemben a 2012-es Európa-bajnokság megrendezéséért.