szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az autóbusz-vezető elővigyázatlansága okozta azt a három halálos áldozatot követelő balesetet, amely az ausztriai A2-es autópálya stájerországi szakaszán, Modriach közelében történt hétfő hajnalban - közölte az illetékes unterwaldi autópálya-felügyelet szóvivője. A sofőr vallomása ezt alátámasztotta.

Az MTI bécsi irodájának nyilatkozva elmondta, hogy a vizsgálatok alapján jutottak erre a megállapításra, de a sofőr vallomása is alátámasztotta ezt.

Az ausztriai A2-es sztrádán hétfő hajnalban szerencsétlenül járt magyar autóbusz vezetője rendőrségi meghallgatásán elismerte, hogy közvetlenül a baleset előtt a váltótársára pillantott, alszik-e.

Az MTI bécsi irodájának nyilatkozva elmagyarázta, ennyi elégis volt ahhoz, hogy a három halálos áldozatot követelő tragédia bekövetkezzen. A negyvennyolc éves autóbusz-vezetőt, aki könnyebben megsérült a szerencsétlenségben, kikérdezése után elengedték az osztrák hatóságok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Halálos magyar buszbaleset Ausztriában

Hárman meghaltak hétfő hajnalban egy magyar autóbusz balesetében az A2-es autópálya stájeroszági szakaszán, Modriach közelében, a packi elágazásnál. Az osztrák vöröskereszt közlése szerint a szerencsétlenségben további három személy súlyosan, huszonegy pedig könnyebben megsérült.