szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pedofília vádjával az illetékes regensburgi körzeti bíróság csütörtökön három éves börtönbüntetésre ítélt egy volt katolikus papot.

A 40 éves Heinrich K., a Regensburg melletti kis falu, Riekofen korábbi katolikus lelki pásztora a vád szerint éveken keresztül szexuális bűncselekményeket követett el egy ministráns fiú ellen. A pedofil bűncselekmény-sorozat kezdetekor a fiú 11 éves volt.

A hivatásának gyakorlása alól a botrány kirobbanásakor felmentett pap a bíróság előtt részletes beismerő vallomást tett. Egy szakértői jelentés szerint egyértelmű bizonyítást nyert, hogy Heinrich K. pedofil hajlamokkal rendelkezik, személyiségi zavarok miatt azonban csak korlátozottan tekinthető bűnösnek.

A regensburgi bíróság ezért úgy rendelkezett, hogy a volt riekofeni papot előbb meghatározatlan idejűnek mondott, de minimálisan négy évig tartó, zárt osztályon történő pszichiátriai kezelésnek vetik alá.

A vád szerint Heinrich K. tettének súlyát növelte, hogy a korábbi katolikus pap "visszaeső bűnösnek" számított. 1999-ben próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték, mert erőszakot követett el egy akkor 12 éves fiúval szemben. A próbaidő 2003-ban történt lejártáig nem dolgozhatott volna gyermekekkel, illetve fiatalokkal, ezt a rendelkezést azonban az illetékes egyházi hatóságok a vád szerint figyelmen kívül hagyták.

A volt papot 2007 augusztusában vették őrizetbe. A mostani vád alapján 22 rendbeli szexuális bűncselekményt követett el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Plázs

A pedofiloknak más az agyszerkezetük

Mágneses rezonanciás felvételek segítségével kanadai kutatóknak sikerült igazolni, hogy a pedofilok agyában jelentősen kevesebb a szexuális vágy felkeltésében szerepet játszó hat agyi terület közti összeköttetést jelentő fehérállomány – írja a Journal of Psychiatry Research.

Bari Máriusz Tech

Levy: Robotgyermekek pedofiloknak?

A brit David Levy mesterségesintelligencia-kutató és tudós véleménye szerint a robotok még ebben az évszázadban emberszerűek lesznek mind külsejüket, mind belsejüket tekintve - olyannyira, hogy az emberek beléjük is szerethetnek, összeházasodhatnak velük és szexuális viszonyt is folytathatnak velük.

MTI Világ

Több száz pedofilt tartóztattak le

Háromszáztíz személyt tartóztatott le a francia rendőrség azzal a gyanúval, hogy gyermekpornográfiai képeket töltöttek le az Internetről.

hvg.hu Világ

Torzított képe buktatta le a pedofilt - Fotó

Tizenkét fiatal fiú megrontásával vádolt pedofil fotóit tette közzé az Interpol. A férfi portréját digitálisan torzított fotókból sikerült visszaállítani német szakértőknek. Az eset ismételten rámutat arra: a képmanipuláció többre képes, mint gondoltuk volna.

Világ

Pedofilok „boldogság tablettán”

Az angol kormány azt fontolgatja, hogy a drasztikus kémiai kasztráció helyett, a Prozac gyógyszer – ismertebb nevén boldogság tabletta – szedésével próbálkozik kikúrálni a közreműködésre hajlandó pedofil elítélteket a szenvedélyükből.

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót