szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Robbanás történt kedden a jemeni fővárosban, Szanaában az Egyesült Államok nagykövetsége közelében, s a támadásban életét vesztette a követség egyik jemeni őre.

A tudósítások - egymástól eltérően - robbanásokról, aknavetős vagy kézigránátos támadásról számolnak be. A rendőrségi közlésekből annyi azonban biztos, hogy a Szanaa belvárosában, az amerikai nagykövetség mellett lévő leányiskolánál bekövetkezett robbanásokban további három jemeni őr és négy gyermek is megsebesült. Egyelőre nem tudni, terrorcselekmény vagy köztörvényes bűncselekmény történt.

A Jemeni Köztársaságban azonban számos támadást hajtottak végre iszlamista fegyveresek külföldi turisták, olajipari létesítmények, amerikai és francia hadihajók ellen, amióta a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat követően az Arab-félsziget déli csücskében fekvő arab ország csatlakozott az Egyesült Államok vezette terrorizmus elleni háborúhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!