szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pontosan egy hónappal hivatalba lépése után hivatalos látogatásra Berlinbe érkezett Dmitrij Medvegyev orosz államfő.

Merkel és Medvegyev. Mosolydiplomácia
© MTI/EPA
A német fővárosban nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy az új orosz elnök első külföldi látogatása éppen Németországba vezetett. Kormányforrások mindezt annak jeleként értékelték, hogy Medvegyev különleges fontosságot tulajdonít a német-orosz kapcsolatok erősítésének.

Oroszország elnöke előbb Angela Merkel kancellárral, majd Horst Köhler elnökkel, végül pedig Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel folytat tárgyalásokat. A késő délutáni órákban – kifejezetten moszkvai kérésre – a német politikai és gazdasági élet vezető képviselői előtt külpolitikai témájú előadást tart.

Korábbi értesülések szerint a tárgyalások napirendjén a legfontosabb nemzetközi témák, köztük a balkáni és a közel-keleti helyzet, a terrorizmus elleni harc, a klímaváltozás, valamint az Európai Unió és Oroszország kapcsolatai szerepelnek. Ezen túlmenően Németország tájékoztatást vár az oroszországi reformok jövőjével kapcsolatos elnöki elképzelésekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Medvegyev Putyint javasolta kormányfőnek

Dmitrij Medvegyev új orosz elnök hivatalba lépése utáni első intézkedéseként Vlagyimir Putyint javasolta a kormányfői tisztségre szerdán az állami dumának.

MTI Világ

Bush jó képet vág Medvegyev kinevezéséhez

George Bush amerikai elnök örül, hogy együtt dolgozhat új orosz kollégájával, Dmitrij Medvegyevvel, a brit külügyminisztérium pedig úgy ítélte meg, hogy az új orosz elnök szerdai beiktatása "új kezdet" lehetőségét rejti Moszkva és a Nyugat kapcsolataiban. A kapcsolatok javulásához fűződő reményét fejezte ki a lengyel külügyminiszter is.

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért