szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója pénteken közölte, lemond, ha katonai támadást intéznek Irán ellen, és figyelmeztetett, hogy egy ilyen támadás lángba borítaná a térséget.

Mohamed el-Baradei az al-Arabíja arab hírtelevízióban sugárzott interjúban elszögezte: amit ma Iránban lát, sürgős és súlyos veszély. Ha katonai csapást mérnek Iránra, nem lesz képes folytatni a munjákát - tette hozzá. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Zalmay Khalilzad pénteken közölte, hogy Washington továbbra is a diplomáciai megoldásnak biztosít elsőséget az iráni atomkérdés megoldásában. 

A The New York Times pénteken azt írta, hogy a hónap elején indított nagyszabású izraeli hadgyakorlatot a jelek szerint arra szánták, hogy felkészítsék a hadsereget az iráni nukleáris létesítmények elleni esetleges támadásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

El-Baradei: Iránnak nincs atomprogramja

Iránban eddig nem találtak olyan dúsítású hasadóanyagot, amilyen nukleáris töltethez szükséges - mondta a BBC-nek a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) főigazgatója.

Hét nap

EL-BARADEI: NOBEL-DÍJA

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és 63 éves vezetője, Mohamed el-Baradei kapta 199 jelölt közül az 1,3 millió...

MTI Világ

Újjáválasztották el-Baradeit a NAÜ élére

Újabb négy évre megerősítette főigazgatói tisztségében a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ez évi közgyűlése Mohamed el-Baradeit, miután az Egyesült Államok előzőleg feladta ellenkezését vele szemben.

Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak