szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenkét millió euró váltságdíj ellenében szabadon engedték hétfő reggel a csaknem két héttel ezelőtt elrabolt görög iparmágnást - közölte a rendőrség.

A 49 éves Jorgosz Milonaszt, a legnagyobb görög alumíniumipari vállalat, az Alumil és az Észak-görögországi Iparkamara elnökét június 10-ére virradó éjjel rabolta el három csuklyás fegyveres Szalonikiben, amikor gépkocsiján feleségével együtt hazaérkezett. Autóját nem sokkal később megtalálták egy áruház parkolójában, benne a telefonjával, az órájával és a 30 millió eurós váltságdíj-követeléssel.

Milonasz hétfő reggel tért haza egy lopott gépkocsin, amelyet az emberrablóktól kapott. Családja ezt megelőzően egy tengeri fürdőhelyen juttatott el a bűnözőknek 12 millió eurót.

A rendőrség továbbra is vizsgálja, hogy nincs-e köze az emberrabláshoz egy börtönből szökött bűnözőnek, Vaszílisz Paleókosztasznak, aki 1995-ben fivérével együtt már elrabolt egy üzletembert. Őt 734 ezer euró váltságdíj ellenében adták vissza családjának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

Egy csecsemő és az apja is meghalt a trieri gázolásban

Egy csecsemő és az apja is meghalt a trieri gázolásban

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez