szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 1950-es évek óta legnagyobb infrastrukturális beruházásokra és az internet-hozzáférések nagyarányú fejlesztésére készül Barack Obama megválasztott amerikai elnök.

Obama szombati rádióbeszédében hangsúlyozta, hogy e tervek a nemrégiben bejelentett gazdaságélénkítő csomag keretébe tartoznak, amivel 2,5 millió munkahelyet akar teremteni az Egyesült Államokban. Ennek kapcsán utalt arra, hogy novemberben 6,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, és 533 ezer munkahely szűnt meg.

Az internet-fejlesztéssel kapcsolatban a megválasztott elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a széles sávú internet-hálózattal rendelkező országok rangsorában az Egyesült Államok mindössze a 15. helyen áll. "Fel kell újítani információs sztrádáinkat. Mindenképpen lépni kell ezen a téren, hogy megerősítsük az Egyesült Államok versenyképességét" - mondta Obama, hozzátéve, hogy a cél minden gyermeknek biztosítani az internetes hozzáférést.
  
Terveinek része az elavult iskolaépületek modernizálása, a középületek energiatakarékossági programjának megvalósítása. A megválasztott elnök komoly átalakításokra készül az egészségügyi rendszerben is. Obama szerint gondoskodni kell arról, hogy minden orvosi rendelő és kórház a legmodernebb technológiát használja, és hogy rendelkezzenek a páciensek elektronikus adataival, hogy elkerüljék a hibákat.
 
George Bush leköszönő amerikai elnök pénteken ismerte el első ízben, hogy az Egyesült Államokban beköszöntött a recesszió. Ezt néhány nappal korábban az amerikai nemzeti gazdaságkutató hivatal állapította meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Obama és McCain szoros együttműködést ígért

Barack Obama megválasztott amerikai elnök és John McCain republikánus szenátor, volt elnökjelölt hétfőn ígéretet tett: szorosan együttműködnek egymással "az ország rendbetétele érdekében".

MTI Világ

Fed-ember lesz Obama pénzügyminisztere

Timothy Geithner, az amerikai jegybank New York-i részlegének elnöke lesz az új pénzügyminiszter, jelentette be Barack Obama megválasztott amerikai elnök hétfőn Chicagóban.

MTI Világ

Nagy a tülekedés Obama beiktatásánál

Opray Winfrey, az amerikai beszélgetős show-k királynője kibérli a Kennedy Center operatermét Washingtonban Barack Obama elnök beiktatására, de rajta kívül olyan hírességek is jelen lesznek a január 20-i eseményen, mint Tom Hanks, Bruce Springsteen és Spike Lee.

MTI Világ

Berlusconi irigyli Obama „napbarnítottságát”

Ismét Barack Obama megválasztott amerikai elnök "napbarnítottságát" emlegette Silvio Berlusconi olasz kormányfő vasárnap annak ellenére, hogy egy hasonló kijelentése két héttel ezelőtt nagy vihart kavart az olasz politikában.

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros