szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hongkong északi részén, a kínai határ közelében 80 ezer baromfit semmisítenek meg a hatóságok, mivel az egyik farmon madárinfluenza fertőzés tört ki. A szárnyasokon a kevésbé fertőző H5 vírust mutatták ki, de a szakértők attól tartanak, hogy kialakulhat a sokkal veszélyesebb H5N1-es vírusváltozat, amely embereket is megfertőzhet és emberek körében is terjedhet.

Hongkong egészségügyi minisztere szerint a farmon 60 csirke pusztult el, és több teszt is igazolta a H5-ös vírus jelenlétét, ezért azonnali hatállyal elrendelték a madárinfluenza riadó "súlyos" fokozatát. Ezt azt jelenti, hogy a farm 3 kilométeres körzetében minden csirkét - mintegy 80 ezer baromfit - megsemmisítenek. Hongkongon legutóbb 2003 elején fordult elő madárinfluenza járvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba