szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már el is temették Oszama bin Ladent, a terroristavezér maradványait a tengerben helyezték örök nyugalomra - írja híroldalán a CNN, amely szerint a szertartást muszlim hagyományoknak megfelelően hajtották végre.

A temetés részleteiről az amerikai hivatalnok nem árult el további részleteket - tette hozzá a CNN, de az információkat az MSNBC-nek is megerősítették. A legtöbb híroldal azonban csak tervként emlegeti a temetést, az ABC korábban például arról számolt be, hogy azért a tengerben temetik el bin Ladent, hogy sírja ne válhasson "terroristaszentéllyé".

Pakisztáni férfiak tévén követik az eseményeket - Nagyítás fotógalériánkért kattintson!
©

A párizsi nagymecset meglepetésének adott hangot Oszama bin Laden hullámsírba temetését követően, mert "ez teljesen ellentétes az iszlám vallási szabályaival". Dalil Boubakeurnek, a nagymecset rektorának környezetébe tartozó forrás "nagyon meglepődött" a híren, és annak ellenőrzését kérte. 

A forrás szerint a muzulmán hagyományok azt írják elő, hogy az elhunyt holttestét először szappanos, majd tiszta, végül pedig kámforos vízzel le kell mosni, mielőtt azt három gyolcsdarabba betekernék. A sírba tétel pedig földben, koporsó nélkül kell hogy történjen. A holttestet Mekkával párhuzamosan kell elhelyezni, a fejet kissé jobbra, Kába szentélye, a mekkai nagymecset felé fordítva - hangsúlyozta a párizsi forrás. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Demeter Szilárd zenekara is fellép a saját intézménye által támogatott rendezvényen

Demeter Szilárd zenekara is fellép a saját intézménye által támogatott rendezvényen