szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Herman Cain republikánus elnökjelölt-aspiráns a szexuális molesztálási vádak ellenére is indulni akar.

Herman Cain georgiai üzletember, a republikánus elnökjelölt-aspiránsi mezőny egyetlen fekete indulója ismét tagadta az ellene szexuális zaklatás miatt felhozott vádakat, és fogadkozott, hogy ezek nem tántorítják el indulási szándékától. 

"Ez nem fog megtörténni" - mondta dacosan Cain az arizonai Scottsdale-ben kedden tartott sajtóértekezletén arra a kérdésre válaszolva, hogy lemond-e indulási szándékáról. 

A republikánus elnökjelölt-aspiráns egy nappal azután beszélt erről, hogy immár egy negyedik nő vádolta meg őt szexuális zaklatással. Az újabb állítólagos áldozat Sharon Bialek, akit Cain - a nő elmondása szerint - 1997-ben zaklatott, amikor az Országos Étterem Szövetség nevű washingtoni székhelyű lobbit vezette. 

A pizzeria-hálózatot működtető Herman Cain újonc a politikában, s a róla mint kívülállóról alkotott kép is hozzájárult ahhoz, hogy a népszerűségi lista élére került a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között. Október végétől kezdve azonban több nő szexuális zaklatással vádolta meg, amelyről az elmúlt napokban már a nyilvánosság előtt is beszélni kezdtek. Ez beárnyékolhatja Cain kampányát, tekintve, hogy nem egészen két hónap múlva Iowa és New Hampshire szövetségi államban megkezdődnek a republikánus elnökjelölt kiválasztását célzó előválasztások.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt

Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Farkas Zoltán: Memóriapróba

Farkas Zoltán: Memóriapróba