Tetszett a cikk?

Lövöldöztek egy dél-franciaországi zsidó iskola előtt. Egy felnőtt és három gyermek életét vesztette Toulouse városában.

Lövöldözés
©
Lövöldözés
©
Lövöldözés
©
Lövöldözés
©
Lövöldözés
©
Lövöldözés
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Galéria: négyen haltak meg egy zsidó iskola előtti lövöldözésben

Egy ismeretlen férfi többször rálőtt gyerekek és szülők egy csoportjára hétfőn reggel egy zsidó iskola előtt a dél-franciaországi Toulouse-ban. Egy felnőttnek és három gyereknek halálos sebesülést okozott, majd mopeden elmenekült. A belügyminisztérium bejelentette, hogy megerősíti a zsidó iskolákra vonatkozó biztonsági intézkedéseket. Nicolas Sarkozy államfő és a 33 nap múlva esedékes francia elnökválasztás többi jelöltje, a szocialista Francois Hollande és a szélsőjobboldali Marine Le Pen elítélte a lövöldözést.

MTI Világ

Négyen haltak meg egy zsidó iskola előtti lövöldözésben Franciaországban

Lövöldöztek egy dél-franciaországi zsidó iskola előtt. Négyen meghaltak, egy felnőtt és három gyerek. Egy héttel ezelőtt szintén Toulouse-ban megöltek egy szolgálaton kívüli tiszthelyettest, néhány nappal később pedig a szomszédos Montauban-ban három fiatal katonát és a tettes mindegyik esetben ugyanolyan fegyvert használt, és ugyanúgy motorral menekült el a helyszínről.

MTI Világ

Újabb lövöldözéstől tartanak a franciák

A rendőrség egyelőre nem azonosította a merénylőt, aki a toulouse-i zsidó iskola előtt négy személyt, Montaubanban pedig három színes bőrű katonát megölt, de egy tanú látta, hogy a vérengzés közben kisméretű kamerát viselt a nyakában, s elképzelhető, hogy lefilmezte a gyilkosságokat - erősítette meg a Sud-Ouest regionális lap értesülését kedden a francia belügyminiszter.

hvg.hu Világ

Bosszú? Neonáci ex-katona lehet a gyilkos Franciaországban

A toulouse-i merénylet hátterét vizsgálva a francia nyomozók az első nyomok alapján azt feltételezik, hogy ugyanaz az elkövető lövöldözött a zsidó iskola előtt, aki korábban francia katonákat gyilkolt meg. A férfi a nyomozók szerint egy Afganisztánban szolgáló volt katona lehet, akit azért rúgtak ki a hadseregből, mert kapcsolatot tartott a neonáci szcénával.

MTI/hvg.hu Világ

Mégsem kapták el a toulouse-i merénylőt

Elfogta a francia rendőrség elit alakulata a toulouse-i merényletek feltételezett tettesét - jelentette szerdán az I-télé francia hírtelevízió két különböző forrásra hivatkozva, később azonban cáfolták az előállítás hírét. A Le Monde szerint a belügyminisztérium nem erősítette meg ezt a hírt, az elnöki palota pedig tagadta, hogy elkapták volna az elkövetőt. Sarkozy szerint a gyanúsított férfi egy harmadik gyilkosságot tervezett végrehajtani szerdán.

MTI Világ

Toulouse-i lövöldözés: újra megszólalt Ashton

Catherine Ashtonnak, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének a szóvivője kedden külön nyilatkozatban nyomatékosította, hogy a főképviselő határozottan elítéli a toulouse-i Ozar Hatorah zsidó iskolánál hétfőn elkövetett gyilkos lövöldözést.