szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pussy Riot tagjainak szabadon bocsátását sürgette csütörtökön Washingtonban Aung Szan Szú Kji Nobel-békedíjas mianmari ellenzéki vezető.

"Nem látom be, hogy az emberek miért ne énekelhetnék azt, amit szeretnének" - jelentette ki Szú Kji egy, az Amnesty International által szervezett rendezvényen. Tréfálkozva hozzátette: ezt arra az esetre értette, ha nem énekelnek borzasztóan.

A politikus virágcsokrot vett át a zenekar egyik bebörtönzött tagja, Nágya Tolokonnyikova hozzátartozóitól.

A Pussy Riot tagjait augusztusban két év szabadságvesztésre ítélték, amiért február 21-én Moszkva Megváltó Krisztus székesegyházában álarcban gitározva imádkoztak a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint.

Aung Szan Szú Kji 1988 óta vezéralakja a mianmari (burmai) ellenzéknek. Az azóta eltelt időszakban összesen több mint 15 évet töltött házi őrizetben. A békés politizálásról és céljairól azonban ennek ellenére sem mondott le, és a reformok megindulása után az idén képviselővé választották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

Brazíliányi előfizetője van már a Netflixnek

Brazíliányi előfizetője van már a Netflixnek

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését