szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üdvözölte a negyedik magyar alkotmánymódosítást a drancia szélsőjobboldali párt, a Nemzeti Front, amely biztosította támogatásáról Orbán Viktort.

A francia szélsőjobboldali Nemzeti Front (Front National) biztosította támogatásáról Orbán Viktort szerdán a hétfőn elfogadott negyedik alaptörvény-módosítást követően - írja a Le Figaro francia jobboldali lap.

A Jean-Marie Le Pen lánya, Marine Le Pen által vezetett Nemzeti Front egyúttal elítélte az Európai Parlament által kedden elfogadott csomagot is, amely megerősítené az Európai Bizottság ellenőrzési jogait a nemzeti költésgvetések felett.

A Le Figaro megjegyzi, az Európa és az Egyesült Államok figyelmeztetése ellenére az Orbán pártja által ellenőrzött magyar parlament hétfőn elfogadta az alaptörvény módosítását, amely elveszi az Alkotmánybíróság alapvető hatásköreit, valamint több olyan intézkedést is bevezet, amelyet korábban az Ab megsemmisített.

A Nemzeti Front szerint ez "magyar nemzeti jog elsőbbségének újabb megerősítése az Európai Unióval szemben", az európaiakat ezért valójaban az rémíti meg, hogy ez valamennyire a magyar szuverenitás győzelmeként értékelhető.

A Nemzeti Front európai ügyekért felelős tanácsadója, Ludovic de Danne közölte, senkinek nincs joga ahhoz, hogy egy, a magyar nép által demokratikusan megválasztott kormány és parlament  intézkedéseit elítélje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak

Videó: Már szét is szedték a Samsung Galaxy S21-et, így néz ki belülről

Videó: Már szét is szedték a Samsung Galaxy S21-et, így néz ki belülről