szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

I. János Pál pápa sorsától félti Ferenc pápát a legfőbb római ördögűző, Gabriele Amorth atya, aki a szabadkőművesektől félti az új egyházfőt.

I. János Pál - eredeti nevén Albino Luciani 1978-ban került a katolikus egyház élére, péteri szolgálata azonban csak egy hónapig tartott, hirtelen halála sokak szemében ma is rejtély. "A szabadkőművesek keze mindenhová elér, sajnos még a Vatikánba is" - fogalmazott Amorth az Il Giornale című újságnak nyilatkozva.

A lap szerint a legfőbb ördögűző kezét a szívére téve beszélt arról, hogy Ferenc pápa - csakúgy mint ő - a szegényeket felkaroló egyházat sürget. "Nem szeretném, ha úgy végezné, mint Luciani" - mondta. Szerinte a szabadkőműveseket csak a pénz és a hatalom érdekli. "Kölcsönösen segítik egymást" - hangoztatta.

A 88 éves atya - aki állítólag 70 ezer sikeres ördögűzést hajtott végre - egyébiránt Mario Monti olasz kormányfőt és Giorgio Napolitano köztársasági elnököt is szabadkőművesnek könyveli el. Mint mondta, az összes politikus a szabadkőművesek hatalmának van alávetve, a világot hét-nyolc ember uralja, ők tartják kezükben a pénzt.

I. János Pál mindössze 33 napig volt pápa. 1978. szeptember 28-ról 29-re virradó éjszaka halt meg, a Vatikán nem engedte, hogy a szentatya holttestét felboncolják. Halálával kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Ezek egyike szerint az egyházfőt megmérgezték, mert fel akarta tárni a Vatikáni Bank korrupt mesterkedéseit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!