szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hatóságok bezárattak 18 textilüzemet Bangladesben, ahol két hete összeomlott egy ruhaipari üzemeknek helyet adó, nyolcemeletes épület, több száz munkást temetve maga alá.

A szerencsétlenség a legfrissebb, szerdai adatok szerint több mint 800 halálos áldozatot követelt. 790 holttestet találtak a romok alatt, 13-an a kórházban haltak bele sérüléseikbe.

A bangladesi kormány textilipari minisztere szerdán közölte: 16 üzemet ítéltek bezárásra a fővárosban, Dakkában, és kettőt Banglades második legnépesebb városában, Csittagongban. Az üzemek nem feleltek meg az április 24-i szerencsétlenség után bevezetett szigorúbb biztonsági előírásoknak.

A dakkai kormány hétfőn bejelentette, vizsgálóbizottságot állít föl, hogy ellenőrizzék, biztonságosak-e azok az épületek, amelyekben textilüzemek működnek. A bangladesi kormány már a tavaly novemberi, 112 halálos áldozattal járó textilgyári tűz után is tett hasonló ígéretet.

Banglades a világ második legnagyobb textilexportőre. A textiliparban dolgozik a munkaerő csaknem fele, és textilipari termékek teszik ki a bangladesi export 80 százalékát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics