szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a reptéren, vizsgálatokkal kiszűrnék a meleg beutazókat a kuvaiti hatóságok, és be sem engedné őket az országba. Azt viszont nem közölték, hogy milyen módszert alkalmaznának erre.

Orvosi vizsgálatokkal szűrnék ki az Öböl menti arab országok hatóságai a beutazni próbáló melegeket - jelentette be Juszuf Mindkár, a kuvaiti egészségügyi minisztérium közegészségügyi igazgatója. Az Independent szerint a tiszviselő az Al Rai című helyi lapnak azt mondta, hogy a rutinvizsgálatokat a reptereken vezetnék be először. Az egészségügyi központok már most is végeznek egészségügyi vizsgálatokat a beutazókon, ezentúl pedig még szigorúbb vizsgálatokba kezdenek, amelyek segítségével beazonosíthatók, végeredményben pedig kitilthatók az országból a melegek. Arról azonban nem számolt be Mindkár, hogy mégis milyen vizsgálatokkal szúrnák ki a melegeket.

Jelenleg azok a 21 évnél fiatalabb személyek, akiket Kuvaitban homoszexuális aktuson kapnak, akár tíz év börtönt is kaphatnak, de a többi Öböl menti arab országban is tiltják a homoszexuális cselekedetet, így Szaúd-Arábiában, Ománban és az Egyesült Arab Emírségekben is. A hét elején például felfüggesztették az egyik ománi lap, a The Week kiadását, amely állítólag egy melegekkel szimpatizáló cikket jelentetett meg.

A homoszexualitást a világ 78 országában büntetik, emékeztet az Independent, közülük ötben - ilyen Irán, Jemen, Szaúd-Arábia - egyenesen halálbüntetés is járhat érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló