szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereg lerombolta a palesztinok házát, akiket a három izraeli fiatal június közepi elrablásával és megölésével gyanúsítanak.

Vasárnap éjjel a rombolta le az izraeli hadsereg műszaki alakulata a három férfi hebroni házát. A katonai rádió szerint a palesztinok közben kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták az izraeli katonákat, akik tömegoszlató eszközöket vetettek be. A hadsereg szerint ez "elrettentő üzenet a terroristáknak".

Amar Abu Eisa és Marván Kavaszme a bűntény óta ismeretlen helyen van, de Hoszám Kavaszmét július 11-én elfogták az izraeli hatóságok. Kihallgatásakor beismerte bűnrészességét: azt mondta, hogy segített a merénylet megtervezésében, irányításában, majd a holttestek eltüntetésében. A Sin Bét belbiztonsági szolgálatnál tett vallomásában azt is mondta, hogy az izraeliek elleni akcióhoz a Gázai övezetből, a Hamász iszlamista szervezet tagjaitól kapott pénzt.

A házak lerombolása ellen több beadványt nyújtottak be az izraeli legfelsőbb bírósághoz, de elutasították a fellebbezést.

A palesztinok azt követelik, hogy az izraeli hatóságok rombolják le a bosszúból megölt palesztin tizenéves gyilkosainak otthonát is.

A három izraeli tizenéves június 12-i elrablása után az izraeli hadsereg Ciszjordániában őrizetbe vett több száz palesztint, majd a feszültséget tovább fokozta, amikor bosszúból izraeliek megöltek egy palesztin fiatalt. A gázai palesztin fegyveres szervezetek válaszul fokozták a rakétatámadásokat Izrael ellen, ami miatt az izraeli hadsereg július 8-án megindította az Erős Szikla nevű hadműveletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Felfedezték a fiatal univerzum eddig ismert legtávolabbi rádióforrását

Felfedezték a fiatal univerzum eddig ismert legtávolabbi rádióforrását

A Kindle születése – Jeff Bezos életútja, 5. rész

A Kindle születése – Jeff Bezos életútja, 5. rész