szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A múlt hétvégi nyárutó után sok esővel megérkezett az ősz Franciaország délkeleti részére, ahol a hétfő reggel óta tartó áradások miatti földcsuszamlásban egy ember meghalt, több települést ki kell üríteni, sokfelé nincs áram.

Egy 32 éves nő földcsuszamlásban halt meg az Alpok déli részén található Saint-Blaise nevű településen kedd este. Tucatnyi rendőr és ugyannyi tűzoltó másfél órán próbálta a nőt a sár alól kihúzni, sikertelenül.

Hasonló okok miatt Avignonban kiürítettek szerda virradóra két kempinget, ott senkinek sem esett baja. A dél-franciaországi várostól északra található Saint-Symphorien d‘Ozon és Lamotte-du-Rhone falvakat elővigyázatosságból teljesen kiürítették kedd este a tűzoltók.

A Lyon környéki Ardeche megyében 6 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, a nizzai repülőteret kedden este két órára le kellett zárni a tengerből kicsapódó és a leszállópályákat elborító kavicsok miatt, a francia Riviérán keleti-nyugati irányban haladó A8-as autópályát pedig középen gyakorlatilag kettévágta a sártenger. Szerdára helyreállt a légi és a közúti közlekedés is.

Nizzában a part menti sétányok kedd este megközelíthetetlenek voltak a víz és a sár miatt, a part menti szakaszon több mint három méteres hullámok csaptak fel.

A francia meteorológiai szolgálat szerda délelőtt feloldotta a három napja érvényben lévő riasztást, miután az esőfelhők elhagyták a déli-franciaországi vidéket, öt megyében azonban további áradásokra lehet még számítani.

Olaszországban áradásokat okozott a rengeteg eső.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Viharos szél miatt adtak ki riasztást

Viharos szél miatt adtak ki riasztást

Egy hajszál választja el a forintot a történelmi mélyponttól, és eddig az MNB sem tudott segíteni

Egy hajszál választja el a forintot a történelmi mélyponttól, és eddig az MNB sem tudott segíteni