szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb merényleteket követtek el a Boko Haram terroristái Nigéria északi részében vasárnap, a három robbantásban összesen 14 ember halt meg.

Miközben az önálló iszlám állam létrehozásáért küzdő szervezet a kormányhadsereggel harcol a milliós Maiduguri térségében, a várostól nagyjából 300 kilométerre délre azon fáradozik, hogy további településekre terjessze ki ellenőrzését.

Gombe városban vasárnap egy öngyilkos merénylő motorkerékpáron robbantotta fel magát egy katonai ellenőrzőposztnál. Egy katona és két polgári személy meghalt a merényletben. A közeli piacon további két emberéletet követelt egy robbantás.

Potiskumban egy politikus házánál csapott le az öngyilkos merénylő, a robbanás hét embert tépett szét.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat harcol Nigéria északi részén, támadásaik mindennaposak a térségben. Csak tavaly novemberben több mint ötezer embert gyilkolt meg a szervezet, amely egyre aktívabb a szomszédos országokban is.

Az Afrikai Unió szombaton bejelentette, hogy 7500 fős katonai kontingenst hoz létre a Boko Haram leverésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron