szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most szólalt meg először Hillary Clinton az eredmény, azaz a veresége kihirdetése óta. A hallgatósága úgy ünnepelte, mintha megnyerte volna a választásokat. A vereség fáj, de megéri harcolni az igaz célokért, mondja Clinton, és vallja, hamarabb, mint gondolnánk, valaki át fogja törni az üvegplafont, azaz Amerikának női elnöke lesz.

Először Tim Kaine demokrata alelnökjelölt feleségével oldalán méltatta Clinton érdemeit. Beszédének vezérmotívuma az volt, hogy mennyire büszke Clintonra.

Aztán Hillary Clinton lépett az emelvényre. A hallgatóság hosszasan ünnepelte. "Tegnap este gratuláltam Donald Trumpnak, remélem, jó elnöke lesz minden amerikainak." Clinton hálát és büszkeséget érez a kampányért, amit folytatott. "Tudom, milyen csalódottak vagytok, mert én is az vagyok", mondja, de a kampány nem egy emberről, hanem egy országról szólt. "Az ország megosztottabb, mint amilyennek hittük." Az alkotmányos demokrácia mindennapos részvételt igényel. Másfél évig mozgósítottak mindenkit, hogy bebizonyítsák, az amerikai álom mindenkié, legyen bármilyen nemzetiség vagy kisebbség tagja. Mindenki az amerikai közösség tagja az országban, mindenkire szükség van.

Clinton megköszönte Tim Kaine-nek a részvételt, és Virginia jelöltjeként a szenátusban a politikai élet részese marad. Méltatta Obama elnök és felesége szerepét is mind a kampányban, mind Obama elnöki ciklusait illetően. Férje, Bill és a lánya, Chelsea felé is kifejezte háláját. Nem fukarkodott a dicsérettel a kampánycsapata és az aktivisták, önkéntesek felé sem. Megköszönte az adományokat is.

©

"Győzelmek és vereségek a politikai élet részei. De sose feledjétek: megéri harcolni a célokért." Hillary beszélt a nőkről is, akik mellé álltak: "semmi sem tesz olyan boldoggá, mint hogy a ti bajnokotok vagyok. Egy nap valaki majd áttöri az üvegplafont, hamarabb, mint ahogy azt gondolnánk."

"Együtt erősebbek vagyunk, és soha nem fogjátok megbánni ezt a közös harcot", folytatja, "még sok munka van hátra. Isten áldjon titeket, és az Amerikai Egyesült Államokat!" – zárta beszédét Hillary Clinton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!