szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök elmondta benyomásait az idei Oscar-gáláról, ahol hideget-meleget kapott a résztvevőktől. A Breitbart Newsnak adott interjújában Trump rúgott még egyet a The New York Timesba is.

Donald Trump amerikai elnök szerint a vasárnapi Oscar-gála díjátadóján amiatt támadt zűrzavar, mert a rendezvény résztvevői túlságosan a politikára összpontosítottak.

Trump a Breitbart Newsnak adott interjúban fejtette ki véleményét arról, ami a vasárnap éjszakai Oscar-gálán történt. A legjobb film kihirdetésekor a két műsorvezető rossz borítékot kapott, és tévesen nevezte meg a Kaliforniai álom című filmet győztesnek.

"Azt hiszem, túlságosan a politikára összpontosítottak, és ezért nem tudták összehozni a végét" – vélte az elnök, aki szerint mindez "kicsit szomorú volt. Elvett az Oscar-gálák varázsából". Megjegyezte, hogy ő már volt vendég Oscar-gálán, de a mostaniból "hiányzott valami különleges, és szomorú, hogy így ért véget".

A Breitbart Newsnak adott interjújában Trump elnök kitért a The New York Times című napilapra is. Szerinte a lapnak "ördögi szándékai" vannak és hazugságokat jelentet meg. Ezzel összefüggésben utalt a The New York Times egyik tavaly tavasszal megjelentetett hosszas riportjára, amely arról szólt, hogy az akkor még az elnökjelöltségért versenyben lévő Donald Trump évekkel korábban több nőt is zaklatott volna. A riport megjelenése után az egyik megszólaltatott nő azonban cáfolta a lapban megjelenteket, és állította: olyat adtak a szájába, amit nem is mondott. Donald Trump a hétfőn megjelent interjúban nehezményezte, hogy a lap azóta sem kért tőle bocsánatot.

Az elnök hangsúlyozta, hogy korábbi megjegyzései arról, hogy a média "a nép ellensége", nem a média egészére vonatkoztak, hanem csak a szerinte hazug híreket közlő sajtóorgánumokra. Úgy vélte, hogy a média egy része "összehangolt erőfeszítésekkel mossa össze" azt, hogy ő különbséget tett a hamis híreket közlő média és általában a média között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Átlépte a 25 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma, 3706 új fertőzöttet azonosítottak

Átlépte a 25 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma, 3706 új fertőzöttet azonosítottak