szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A mentők állítják: a nőt megvizsgálták a baleset helyszínén, és nem mutatott életjeleket. A halottasház egyik alkalmazottja azonban észrevette, hogy a hozzájuk beszállított nő lélegzik.

Élve találtak rá egy dél-afrikai halottasház hűtőkamrájában egy nőre, akit órákkal korábban halottnak nyilvánítottak egy közúti baleset után.

A nőt a baleseti helyszínhez kivonult mentők nyilvánították halottnak, mert semmilyen életjelet nem adott. A balesetet szenvedett kocsiban három áldozatot találtak, valamennyit halottnak nyilvánították.

Amikor a halottasház egyik alkalmazottja a hűtőházba helyezett holttesteket ellenőrizte, észrevette, hogy egyikük lélegzik. A nőt a carletonville-i kórházba szállították.

A mentőktől közölték: a nőn minden vizsgálatot az előírásoknak megfelelően végeztek el, és nem tudják, hogy történhetett mindez.

"A mentőket porig sújtották a történtek. Munkánknak nem része, hogy élőket holtnak nyilvánítsunk, sokkal inkább az, hogy életben tartsuk őket" – mondta Gerrit Bradnick, a Distress Alert mentőszolgálat igazgatója.

A cég vizsgálatot indított az eset feltárására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét