szerző:
MTI / hvg.hu

Legalább négy terrortámadás történt egy nap alatt Csecsenföldön, ahol éppen egy muszlim áldozati ünnep zajlik.

Feltehetően muzulmán szélsőségesek fegyveres támadások sorozatát hajtották végre rendőrök ellen Csecsenföldön. A támadásokban a rendfenntartó erők egy tagja és négy elkövető életét vesztette. Ramzan Kadirov csecsen vezető szerint a szélsőségesek a Kurban Bajram (íd al-adha) muszlim áldozati ünnepet szándékoztak megzavarni.

Eddig négy támadás történ augusztus 20-án: Groznijban fegyveresek nyitottak tüzet a rendőrökre, egy támadó a tűzharcban életét vesztette. Ugyanitt ketten egy Mercedesszel áttörtek egy közúti ellenőrző poszton, és rendőröket próbáltak meg elgázolni. A gépkocsi két utasa - egyikük egy 15 éves fiú - nem élte túl az incidenst.

Saliban két férfi késsel rontott be a helyi rendőrőrsre, és ott két rendőrt megsebesítettek. A két támadót megölték. Meszker-Jurtban egy férfi öngyilkos robbantást kísérelt meg az ottani rendfenntartó erők ellen. A támadás nem érte el célját, a terroristán kívül senki nem sérült meg.

Kadirov csecsen vezető szerint a szélsőségesek összes támadási kísérletét meghiúsították, és Csecsenföldön nyugalom van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!