szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hálásak, hogy az intézményben holland koronavírusos betegeket láttak el akkor, amikor a járvány túlterhelte a holland intenzív osztályokat.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A holland kormány négyezer fiatal sós heringgel (matjes hering) mondott köszönetet egy németországi kórháznak a hollandiai koronavírusos páciensek ellátásáért. A Hollandiában különleges csemegének számító heringet egy delegáció adta át hétfőn a hollandiai páciensek ellátását koordináló Münsteri Egyetemi Kórház dolgozóinak.

Áprilistól Németország 58 koronavírusos pácienst fogadott Hollandiából. Közülük 49-et Észak-Rajna-Vesztfália tartományban kezeltek, ahol a münsteri intézmény is van. A hollandiai páciensek befogadására azért volt szükség, mert a járvány tetőzésekor a hollandiai intenzív osztályoknak eleinte nem volt kapacitásuk az összes beteg ellátásra. A Németországban kezelt páciensek közül kilenc meghalt, a többieket mostanra hazaengedték.

Nem csupán szomszédok vagyunk, hanem barátok is

– mondta Karl-Josef Laumann, az északnyugat-németországi tartomány egészségügyi minisztere a delegáció köszöntésekor.

Az öt napon át sós vízben érlelt fiatal heringet szendvicsfeltétként vagy egyéb formában fogyasztják az Északi-tenger partvonala mentén. Az új évszak kezdetét jelző első hordó holland matjest általában elárverezik jótékony célra június elején. Idén azonban az ínyencséghez kötődő összes fesztivált és piacot le kellett fújni a koronavírus-járvány miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Élet+Stílus

Újranyitnak a hollandiai múzeumok

Hétfőtől újra látogathatók a holland múzeumok, visszakerültek a helyükre a világhírű remekművek, köztük Rembrandt Éjjeli őrjárat, valamint Van Gogh Napraforgók és Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című festménye.

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó