szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi olasz kormányfőt tizenegy napig ápolták kórházban.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez”

– mondta Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország párt elnöke a milánói San Raffaele kórház előtt adott rövid nyilatkozatában, amikor a koronavírus-fertőzés miatt szeptember 3. óta tartó kezelés után elhagyta a klinikát.

A politikus meghatódottan mondott köszönetet a kórház orvosainak, személyzetének és mindazoknak, akik jókívánságaikat küldték neki az utóbbi több mint tíz napban. Elmondta, hogy a vizsgálatok szerint rendkívül magas fertőzöttségi szinttel érkezett a kórházba, ahol egyebek mellett kétoldalú tüdőgyulladással kezelték.

A szeptember 29-én nyolcvannegyedik évét betöltő Berlusconi – aki háromszor volt miniszterelnök, jelenleg európai parlamenti képviselő – emlékeztetett, hogy Olaszországban a nyolcvan év feletti koronavírus-fertőzöttek nyolcvan százaléka elhunyt.

A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne – jelentette ki a politikus, aki arra kért mindenkit, ne becsülje alá a koronavírus-fertőzés veszélyességét. Mindenkinek személyes felelősségétől is függ, mennyire kockáztatja saját és mások egészségét – magyarázta.

Berlusconi, aki még nehezen veszi a levegőt, a következő heteket a Milánóhoz közeli villájában tölti, ahol további teszteket végeznek rajta állapota ellenőrzésére.

A politikus valószínűleg augusztusban Szardínia szigetén fertőződött meg a koronavírussal; két lánya, egyik fia és az élettársa is megbetegedett. 

Berlusconi korábban ennél óvatosabb volt: márciusban, a járvány olaszországi berobbanása előtt 30 éves barátnőjével lánya dél-franciaországi kastélyába menekültek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Veszélyezteti-e az amerikai szabadságot egy mélyen hívő, hétgyermekes anya?

Késik a NASA drónja, ami a szerves anyagokat tanulmányozza a Szaturnusz egyik holdján

Késik a NASA drónja, ami a szerves anyagokat tanulmányozza a Szaturnusz egyik holdján