szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lánya dél-franciaországi kastélyában húzza meg magát a volt olasz kormányfő a járvány ideje alatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök pénteken elhagyta Olaszországot és a lánya Valbonne-i kastélyában húzza meg magát, míg a koronavírus-járvány tart - szúrta ki az olasz sajtóban az Azonnali.

Az tűnt fel többeknek, hogy az összjobboldali sajtótájékoztatón, amit a Conte-rendeletek kapcsán tartottak, nem Berlusconi képviselte a Forza Italiát, hanem Antonio Tajani, volt európai parlamenti elnök.

A volt kormányfőhöz közel álló Libero írta meg végül, hogy Berlusconi Nizza mellett húzta meg magát a lányának, Marina Berlusconinak a 19. századi kastélyában.

A cikk szerint az idős politikus annyira tart a fertőzéstől, hogy elrendelte a Forza Italia valamennyi munkatársának a kivizsgálását, aki vele kapcsolatba kerültek az elmúlt hetekben. Az önkéntes karanténban nem lesz egyedül, elkísérte 30 éves barátnője, Marta Fascina is a kastélyba. 

Olaszországban rendkívül súlyos a járványhelyzet, keddtől kiterjesztették az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket.

A korlátozások a jelenlegi tervek szerint április 3-ig tartanak majd, addig szünetel az oktatás is.

Az országban a fertőzöttek száma hétfő este elérte a 9172-t, közülük 463 ember halt meg, ezért volt szükség a drasztikus intézkedésre.

A mostani döntéssel az egész országra kiterjesztik a korlátozó intézkedéseket:

  • zárva lesznek az iskolák, fürdők, mozik, színházak, kaszinók, sípályák,
  • tilos esküvőt, temetést tartani,
  • a bevásárlóközpontok nem nyithatnak ki hétvégén,
  • korlátozták a kávézók, éttermek nyitvatartását is, és előírták, hogy egyméteres távolságot kell tartani a vendégektől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet