szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már tízezer fölött van a napi fertőzöttek száma, igaz nagyon sokat tesztelnek, és a halálozások száma sokkal alacsonyabb, mint tavasszal.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A harmadik napja rekordszámú új fertőzöttről számolnak be az olasz járványügyi hatóságok. Péntek este 10 010 új fertőzöttről írt a Corriere.it, csütörtökön ez a szám 8804, míg szerdán 7332 volt.

Az elmúlt 24 órában 55-en haltak meg koronavírusban, ezzel már 36 427-re nőtt a járvány halálos áldozatainak a száma. Csütörtökön az áldozatok száma 83 volt. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 107 312, ami 8046-tal több, mint egy nappal korábban. A járvány kitörése óta már 391 611-en fertőződtek meg koronavírussal.

A Corriere.it szerint a járványgörbe továbbra is riasztóan emelkedik az országban. Még tavasszal sem azonosítottak annyi új fertőzöttet, amikor a járvány tombolt Olaszországban. Azt azonban megjegyzik, hogy az év elejéhez képest sokkal több teszt készül: Az első hullámban a legmagasabb esetszámot március 21-én regisztrálták, 6557 új fertőzöttel. Akkor napi 26 ezer tesztet végeztek, a mostani 150 377-höz képest.

A pozitív tesztek aránya az összes teszthez képest 6,6 százalék, ami fölötte van az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának, ami 5 százalék alatt van. Eszerint ugyanis a járványt akkor lehet kordában tartani, ha öt százalék alatt van a pozitív esetek aránya.

Kórházban jelenleg 6178 embert ápolnak, intenzív osztályon 638-an vannak.

A leginkább érintett régiók, ahol ezernél is több új koronavírusos találtak, Lombardia (2419) és Campania (1261).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapestre jön Ozzy Osbourne

Budapestre jön Ozzy Osbourne

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri